Здравейте. На 2-те врати копчетата за ел.стъклата отначало ми светеха, но миналата зима си заминаха от нищото. Както си светеха видях как и угаснаха. Първо едното, после другото. Как се сваля това чудо да ги оправя? И то какво е? Някакви крушки ли са или някакви запоени диоди, които трябва да купя и после да презапоя? От къде и как се разглабя това? Само бутона ли се вдига или цялата пластмаса е на щипки, или как?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Диодите на ел.стъклата? Смяна?
Collapse
X
-
Re: Диодите на ел.стъклата? Смяна?
qnkov написа:Здравейте. На 2-те врати копчетата за ел.стъклата отначало ми светеха, но миналата зима си заминаха от нищото. Както си светеха видях как и угаснаха. Първо едното, после другото. Как се сваля това чудо да ги оправя? И то какво е? Някакви крушки ли са или някакви запоени диоди, които трябва да купя и после да презапоя? От къде и как се разглабя това? Само бутона ли се вдига или цялата пластмаса е на щипки, или как?Tornado написа:Ето и снимките.Позиция 1 -диодПозиция 2 -съпротивлениеПозиции 3,4 - бутончета за вдигане и смъкванеПроблема идва най вече от окислени или прокъсани спойки на диода и съпротивлението.Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
-
Аз махнах тая пластмаса с бутона, но как да изкарам сега бутона до платката? Има една синя пластмаса дето държи бялата с 4-ри крачета. Отскубвам крачетата и дърпам назад, но не иска да се вади? Да не би да трябва да махна самото бутонче някак нагоре и после да дърпам назад или как?Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Така е ,да...
qnkov написа:Аз махнах тая пластмаса с бутона, но как да изкарам сега бутона до платката? Има една синя пластмаса дето държи бялата с 4-ри крачета. Отскубвам крачетата и дърпам назад, но не иска да се вади? Да не би да трябва да махна самото бутонче някак нагоре и после да дърпам назад или как?ogi28b написа:Само да ви информирам, че тези копчета светят при контакт, а не при включени габарити.Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
Отворих го. Там дето са двете големи пойки, е доста почерняло, все едно е нагоряло.. А аз не виждам как ще успея да отопя и запоя тия малки елементи... Ще пробвам да я изчистия, както и пътя, пък ше пробвам дали ше светне. Но според мен това съпротивление/защита е заминало...Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
qnkov написа:Отворих го. Там дето са двете големи пойки, е доста почерняло, все едно е нагоряло.. А аз не виждам как ще успея да отопя и запоя тия малки елементи... Ще пробвам да я изчистия, както и пътя, пък ше пробвам дали ше светне. Но според мен това съпротивление/защита е заминало...FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Колега, достатъчно е само да нагорещиш с поялника всички спойки за да се разстопят и залепят наново. Не е нужно да сменяш нищо. Най-често проблем има в спойката на съпротивлението и ако леко го побутнеш с нокътче, може и да направи контакт и да светне. Това е доказателство, че е достатъчно само да презапоиш. Може да му капнеш допълнително капчица тинол. Токът там е толкова малък - сигурно е 5-10 милиампера, че не е възможно да има нагоряло каквото и да е. Ако е нагоряло - то със сигурност не е от осветлението на бутона, а от тока, който минава там за управлението на стъклото. Ако толкова държиш да сменяш - купуваш си зелени светодиоди Ф3 мм с номинален ток 20 мА, слагаш ги на мястото на стария светодиод, а за съпротивление слагаш такова от най-малко 560 ома или повече, но не повече от 2 килоом, и 0.250 вата мощност. Капваш му дебела капка тинол и това ще свети най-малко още 5 гдини постоянно светене. Ако сложиш съпротивление от 2-3-4 килоома - ще свети малко по-слабо, но пък за сметка на това - може да му увеличиш живота от 5 на 30 години постоянно светене.
Коментар
-
Сработи, едното вече свети, но не знам кое точно го оправи. Двете големи спойки ги претопих наново, после чистих пътя с поялника, като за беля падна съпротивлението, явно го докоснах, та го запоих и него по някакъв абсурден начин и всичко свети. ;0Ще ръчна и шофьорското сега. И то ли е само на щипки, че четох за някви скрити болтове и т.н., в една тема, или не е ставало въпрос за браво.Ебаси кефа, от една година не са ми светели тия светлини. ;0Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Съпротивлението е паднало, защото си се занимавал да "чистиш пътя с поялника". По-горе написах да нагорещиш всички спойки. Това значи да изчакаш поялника да се нагорещи и допираш до спойката. В момента, в който се стопи (това става за по-малко от секунда, ако поялникът е хубаво нагорещен) - махаш поялника и духаш да изстине. За да не ти падат другите - притисни ги към платката с клечка за зъби и само докосвай с поялника спойките. И недей да "чистиш пътя".
Коментар
-
Оф писна ми от вас, вчера прочетох темата и се сетих че и при мен не свети. Естествено почна да ме човърка от вътре да почовъркам нещо , свалих го, презапойх спойките, капнах по още малко тинол, че спойките ми се видяха посни и монтирах, светна, треснах врата и пак угасна. Теглих една благословия с определено сексуален характер на ум, че малкия беше в колата и днеска пак ще сваляме Само един въпрос, как по дяволите да запоя това малко съпротивление с мойте дебели пръсти?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Само един въпрос, как по дяволите да запоя това малко съпротивление с мойте дебели пръсти?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:S_BANKOV написа:Само един въпрос, как по дяволите да запоя това малко съпротивление с мойте дебели пръсти?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Само един въпрос, как пдравите по дяволите да запоя това малко съпротивление с мойте дебели пръсти?Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар