Здравейте! Имам един не чак толкова съществен проблем, но ми се ще да го оправя. Сложих си чисто ново радио на Fiat Punto 1.9 JTD (80 к.с.) 2001г. Всичко е свързано и работи перфектно. Прави ми впечатление, че когато минавам под дървета в града или в по-тясно пространство радиото заглъхва или влошава качеството на звука. Когато слушам през USB-то няма никакъв проблем и качеството си е супер. Това ме навява на мисълта, че проблемът може би е в антената. Пробвах да я вдигам изправена или да я свалям по-ниско, но ефект нямаше. Извън града пък бързо губя обхват на радиото, където другите коли хващат.Какво може да се направи по въпроса?Поздрави! :P
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Радиото ми заглъхва
Collapse
X
-
Re: Радиото ми заглъхва
veskoy написа:Здравейте! Имам един не чак толкова съществен проблем, но ми се ще да го оправя. Сложих си чисто ново радио на Fiat Punto 1.9 JTD (80 к.с.) 2001г. Всичко е свързано и работи перфектно. Прави ми впечатление, че когато минавам под дървета в града или в по-тясно пространство радиото заглъхва или влошава качеството на звука. Когато слушам през USB-то няма никакъв проблем и качеството си е супер. Това ме навява на мисълта, че проблемът може би е в антената. Пробвах да я вдигам изправена или да я свалям по-ниско, но ефект нямаше. Извън града пък бързо губя обхват на радиото, където другите коли хващат.Какво може да се направи по въпроса?Поздрави! :PFiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Ами жиците ги махнаха в целия град, но проблемът си остана.Четох из английският фиатски форум и разбрах, че фабричното радио имало усилвател на антената, а сегашното ми радио май няма и стигам до извода, че може би затова заглъхва.Гледам за някакви усилвателчета, които работят с 12 волта и са с женски и мъжки вход и изход. Антената се пъха в женския, а самия усилвател се пъха във входа за антената на радиото. Отделно има и 1 проводник, който се свързва с пин от радиото. Според вас има ли смисъл да го правя и ще помогне ли?Другия вариант, който чета е да напръскам връзките на антената с WD-40, но не знам как да стигна до нея. Четох, че се сваля плафона, но някой може ли да даде инструкции как става това?
Коментар
-
Има декоративни капачета и под тях е истината. Аз лично обаче не бих пръскал с ВД40, защото има смазка която принципно е изолатор, по скоро контактен спрей.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Старата ми антена се счупи и реших да я сменя с нова, при което има ефект, но не изчиства напълно проблема. Като цяло хващам перфектно всички станции без радио Фреш. След като смених антената, като пуснах радио фреш се чуваше пръщене, а всички останали станции се чуваха идеално. Почнах да дърпам кабела на антената над плафона и изведнъж хванах радио фреш и сега хващам всичко. Въпреки това проблемът е, че като се движа звука "заглъхва" - намалява се volume-а, влошава се качеството и т.н.Възможно ли е проблемът да е от кабела на антената? Към новата антена получих кабел, който е по-дебел от този, който е в момента. Някой знае ли от къде преминава и има ли смисъл да го сменям?ПС: Между другото направи ми впечатление, че когато кабелът на плафона е в близост до антената качеството се влошава.
Коментар
-
vnukata написа:Аз лично не бих пипал антената, а бих почнал почнал на обратно. Първо от преходника(провери първо там, защото някой път се пречупва кабела) от цд-то към кабела за антена, мисля че от там ти е проблема. Дори и да нямаш вързана антена а само един кабел пак би хващал радио.
Коментар
-
Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Благодаря много за снимките! Новия кабел е прекаран, а процедурата не е много сложна и отнема около 30-40 минути.Резултат има - определено качеството е по-добро, шум почти няма, но това пусто радио фреш отново си заглъхва на някои определени светофари. С другите станции нямам проблем. Странното беше, че когато тествах само с новия кабел без да е прекаран нямаше смущения.Старият кабел беше загрубен. Направи ми впечатление, че е топло зад радиото, най-вероятно от парното и може би това е причината.
Коментар
-
veskoy написа:Направи ми впечатление, че е топло зад радиото, най-вероятно от парното и може би това е причината.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар