Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ляф фар Фиат Брава ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ляф фар Фиат Брава ?

Старият ми ел. фар беше Валео а новия ел. фар е Депо проблема е че новия на къси свети много ниско и е много дразнещо вечер! моторчето е закрепено както трябва и е регулирано в горно положение иначе за смъкването смъква от врътката за регулиране на височина само не съм пипал врътката за хоризонтално положение може ли да е от там проблема дайте съвети как да го оправя да свети нормално а не ниско ?
    Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Тоя фар "Депо" надали ще успееш да го регулираш, що не си взе някое Валео втора ръка,вече се намират и читави за по 20 30 лева.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Да, такае с DEPO за съжаление ! И аз така се набутах ама при мен е десния фар. Явно са големи боклуци. Не си взех 2-ра ръка Валео с моторчето за 120 лв, а си взех нов DEPO без моторчето (става въпрос за фар с лупа на късите) и сега се чудя как да дам още 120 лв за един инстински 2-ра ръка
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Вземи провери пак цените. Доста са паднали напоследък.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Не фара не е с лупи а рефлекторен иначе от отговорете ви разбирам че не става да се оправи явно толкова е въжможността на модела Депо !

Коментар

pavel88 написа:
            ... явно толкова е въжможността на модела Депо !
            Китайски фар! Неочаквайте чудеса. Втора употреба Valeo в пъти по-добре.
            ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Аз не разбрах пробвано ли е да се регулира тоя фар- на самата ел.машинка отгоре има врътка с отвор за шестограм или кръстата ответка , спри срещу някоя стена и връткай да видиш дали се качва снопа светлина нагоре.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                Аз не разбрах пробвано ли е да се регулира тоя фар- на самата ел.машинка отгоре има врътка с отвор за шестограм или кръстата ответка , спри срещу някоя стена и връткай да видиш дали се качва снопа светлина нагоре.
                Вероятността да строши зъбните колелца(шестограма) е на 100%, ако вече не е строшен а и фабрично още от нови има доста с дефекти! Въобще вътре не е закачен механизма за регулиране!
                ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Много често ,когато е достигнат максимума от вертикален реглаж , от хоризонталния идва още малко височина защото ябълките са хванати как да го кажа "по диагонал" и едновременно с изместване на ляво или на дясно се качва растера и нагоре. Най-добре се наблюдава на машина за реглаж на фарове.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Пробвал съм да регулирам фара от ел. машинката да вдига се и смъква но не вдига достатъчно иначе когато се завърти много от врътката чатка и се чупи една пластмаса на самата машинка вече разбрах че не трябва да се върти (напъва) много врътката както и да е смених машинката с друга здрава слагам я както трябва във фара но пак свети ниско ? колега Райчинов би ли споделил как според теб се закача механизма може пък погрешно да е сложен ?

Коментар

pavel88 написа:
                      ...колега Райчинов би ли споделил как според теб се закача механизма може пък погрешно да е сложен ?
                      Занимаваш се с глупости! Няма да стане с фар Depo. Намери си един или два фара валео за 20лв на парче и си решаваш дертовете.
                      ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Виделин Райчинов написа:
                        pavel88 написа:
                        ...колега Райчинов би ли споделил как според теб се закача механизма може пък погрешно да е сложен ?
                        Занимаваш се с глупости! Няма да стане с фар Depo. Намери си един или два фара валео за 20лв на парче и си решаваш дертовете.
                        +1
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                        X