Старият ми ел. фар беше Валео а новия ел. фар е Депо проблема е че новия на къси свети много ниско и е много дразнещо вечер! моторчето е закрепено както трябва и е регулирано в горно положение иначе за смъкването смъква от врътката за регулиране на височина само не съм пипал врътката за хоризонтално положение може ли да е от там проблема дайте съвети как да го оправя да свети нормално а не ниско ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ляф фар Фиат Брава ?
Collapse
X
-
Да, такае с DEPO за съжаление ! И аз така се набутах ама при мен е десния фар. Явно са големи боклуци. Не си взех 2-ра ръка Валео с моторчето за 120 лв, а си взех нов DEPO без моторчето (става въпрос за фар с лупа на късите) и сега се чудя как да дам още 120 лв за един инстински 2-ра ръкаОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Аз не разбрах пробвано ли е да се регулира тоя фар- на самата ел.машинка отгоре има врътка с отвор за шестограм или кръстата ответка , спри срещу някоя стена и връткай да видиш дали се качва снопа светлина нагоре.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
Много често ,когато е достигнат максимума от вертикален реглаж , от хоризонталния идва още малко височина защото ябълките са хванати как да го кажа "по диагонал" и едновременно с изместване на ляво или на дясно се качва растера и нагоре. Най-добре се наблюдава на машина за реглаж на фарове.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Пробвал съм да регулирам фара от ел. машинката да вдига се и смъква но не вдига достатъчно иначе когато се завърти много от врътката чатка и се чупи една пластмаса на самата машинка вече разбрах че не трябва да се върти (напъва) много врътката както и да е смених машинката с друга здрава слагам я както трябва във фара но пак свети ниско ? колега Райчинов би ли споделил как според теб се закача механизма може пък погрешно да е сложен ?Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.
Коментар
-
Виделин Райчинов написа:pavel88 написа:...колега Райчинов би ли споделил как според теб се закача механизма може пък погрешно да е сложен ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар