Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за грешки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няколко въпроса за грешки

Здражеите колеги! Вчера един познат ми прави диагностика на колата и ми излязоха тези ггрешки . Търсих в форума за тях, но нищо конкретно не открих. Ако може да ми дадете съвет сега какво да правя, да ги трия ли или как да ги оправям. Нямам си никаква представа от електрониката на тая кола... :Х P0601- неизправност на контролния блок(ЕЕPROM) - наличноР0404 - ЕГР клапан - прекъсваU1601 - Грешка C-CAN линия - наличноР0380 - подгряващо устройство - налично
    Fiat Punto 1.9 JTD 2001

Никой ли няма представа?
    Fiat Punto 1.9 JTD 2001

Коментар

Този твой познат, не е ли наясно какво се прави в такива случаи ? Първо се изтриват всички грешки, след това се прави тест на системите и се проверява дали има наново записани грешки. След това вече се вземат необходимите мерки за отстраняване на евентуални проблеми. Грешките може да за записвани в продължение на години, като проблемите са установявани и отстранявани без да е правена компютърна диагностика, и без да са изчиствани грешките след отстраняване на съответните проблеми. Ето малко инфо:P0601- неизправност на контролния блок(ЕЕPROM) - налично -- Р0601 Неизправност в постоянната памет на блока за управление - би трябвало да имаш проблем с работата на ДВГ, който е свързан с повреда в компютъра който го управлява. Има повреда в паметта, в която е записан софтуера управляващ инжекциона.Р0404 - ЕГР клапан - прекъсва -- Проблем в управлението на клапана зза рециркулация на отработените газове - евентуално повреда във вакуумния електромагнитен вентил, буксата му, или затапен клапан за рецркулация. Ако е затапен клапана, не се налага намеса.U1601 - Грешка C-CAN линия - налично -- Възможно е да e премахнат имобилайзера, или диагностичният софтуер да не успява да прочете правилно данните.Р0380 - подгряващо устройство - налично -- проблем с подгревните свещи във верига "А" - изгоряла подгревна свещ е най-вероятната причина. Възможно е да има прекъсване по захранващия кабел до някоя от подгревните свещи. Възможно е проблемните свещи да са 1 или 2 бр. Желателно е да се сменят и четирите в комлект. Създават проблем при палене в студено време.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

cherynka написа:
        Никой ли няма представа?
        forum.fiat-bg.org/download.php?id=24566
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Явно не знае... а пък и аз като незнам... Много ви благодаря за инфото
          Fiat Punto 1.9 JTD 2001

Коментар

cherynka написа:
            Явно не знае...
            Ами мисля че получи достатъчно насоки в двете мнения на колегите. Останалото си зависи от тебе, и този който ти е "правил" диагностика.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Диагностика се прави от някой който знае какво прави.Кодочетеца е само инструмент както и пианото е инструмент!Аз пиано няма да си купя защото не мога да боравя с него!
              OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Working...
              X