Здравейте , втори ден ми се случва да не тръгват сутрин чистачките, следобяд нямат проблем след като я напече малко слънцето.Според мен е от влага.По принцип оставям колата с предницата към пътя и всяка сутрин отпред е влажно , направо си е мокро , предното стъкло е цялото вода и чистачките не тръгват за да го изчистят и аз умирам от нерви рано сутрин. Та според мен нещо се намокри и те спират. Въпроса ми е от къде да тръгна да диагностицирам проблема, къде върви инсталацията на чистачките за да видя кое се мокри и не искат да работят.Благодаря на отзовалите се.ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чистачките отказват на Фиат Браво
Collapse
X
-
Проблема е от контактите на пластините в редуктора при мотора за чистачките, там греста става на сапун с времето и пластините които се движат по едни месингови пръстени не правят контакт и за тва не ти бачкат. Сваляш мотора отваряш тоя редуктор тои е пласмасов на щипки чистиш вътре сичко слагаш нова грес и си готов, освен ако не ти е нагоряла и някоя от пистите щото и тва е 80% вероятно. лошото е че нямам спомен как оправих моята нагоряла пистаПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Днес разглобих колата, отворих моторчето дето колегата е споменал и видях ,че всичко е в грес - пластини , писти , всичко! Изчистих добре , смених греста , изкривих малко пластините за по-добър контакт и я събрах. Нарочно я оставих пак с предницата към улицата за да видя сутринта дали ще тръгнат чистачките. Благодаря на колегата @Slavi_Lancia за съвета , дано се окаже това.П.П От невнимание стана и беля - пукнах предното стъклоFiat Bravo 1.6 16V - 98'
Коментар
-
wintime33 написа:Според мен не е до четки , а че губя тока до лостчето за чистачките , че и миачното не тръгва сутрин , не само чистачките. Как да го проверя това ?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Проблема за 120лв. е решен само за 20лв. А от тогава не ми е правило проблеми , освен на другия ден от както отварях моторчето. Не знам от какво е , но не е от студ, че днес в снега си тръгнаха чистачките. Може ми от влага , но не знам къде да проверя. Навсякъде гледах , но си мисля ,че е някъде в гвигателния отсек. Там нещо се намокри и те отказват напълно заедно с миячната машинка.Fiat Bravo 1.6 16V - 98'
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар