Здравейте колеги,Kарам фиат мареа 1.6 16в 97-ма и от 2 дни забелязвам, че като мина 20-30км се нулират.Също компютъра изписва някаква грешка, но не се чете само знам, че началото на кода е C1...Знам, че няма как да ми помогнете за грешката, но ако някой е имал проблем с нулирането, нека сподели някакво решение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Marea 1.6 16v нулира километража
Collapse
X
-
кола
Сменяш километража с доставката ще е около 30 лвhttp://***Модерирано***Ключе, все забравяш че рекламите са забранени. Линковете към магазини се смятат за такива. Виж, на лично съобщение не са забранени.Модераторски екип на fiat-bg.org
-
Напротив, точно за грешката ще ти помогнем Абстрахираш се от отгвора на Ключаря и отваряш раздела за Отопление и климатици. Четеш важната тема за климатика на Браво/Брава/Мареа, там пише какво се прави, като видиш съобщението за грешка. То е: Error Cli или в превод - грешка в климатика. Освен това, сваляш жабката и поглеждаш отвътре, точно отзад зад горната панта на дясната врата. Там, с един болт с глава 13 мм, е захваната масата на таблото към шасито. Сваляш го, почистваш го и монтираш. После сваляш таблото (има тема в раздела ЧЗВ), отваряш го, почистваш хубаво контактните пластини на буксите, пръскаш малко с ВД-40 бутона за нулиране на дневния километраж, като внимаваш да не полееш всичко с ВД. Монтираш всичко обратно и пробваш. Следиш дали се нулира само километражът или пък цялото табло примигва, стрелките дали подскачат и други подобни аномалии. Най-тъпия начин, по който може да пробваш (и нищо чудно да помогне! ) - натискаш и отпускаш бутона за нулиране, като при натискането леко го разклащаш наляво-надясно, и така 40-50 пъти, по 5-6 пъти на ден го прави и след 1 седмица пак обърни внимание дали продължава да се нулира. Накрая викаш Ключаря да ти даде 30 лева, които щеше да изхарчиш за глупости.Абе Ключарю, тия плащат ли ти да пускаш линкове към техния сайт?!? Те имат ли линкове на техния към нашия?!? Я се стегни малко и спри да пускаш линкове към търговски сайтове, моля! Не знам за кой път вече...
Коментар
-
Да не отварям нова тема ще попитам тук, проблема е в нулирането на дневния километраж при сваляне на АБ, колата е Мареа 1,6/96 г. с климатроник /ако има значение/, километража е бърникан и са му спестени няколко хилки /ако това също има значение/.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Това не е проблем. Нормално е дневния километраж да се занулява, при разкачване на акумулатора.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар