Колеги искам да попитам,дали някои може да ми даде съвет как да излъжа машинките на фаровете да ги вдигна по високо да светят.От таблото съм ги вдигнал и от самия фар също.На фара имам две врътки едната е за височината,нея съм е вдигнал на максимално колко ми позволява,а другата е за ъгала на светлината.Дали имам как да ги вдигна още?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво 1.6 16в-регулиране фарове с лупа
Collapse
X
-
Колеги, нали знаете, че ако машинката е сваляна и не е закачена правилно - притиска рефлектора много напред и го навежда? Може такъв да му е проблемът и фаровете му да светят на 4 метра пред колата. Колега автор, провери дали машинките са поставени правилно. Това се прави като ги свалиш чрез развъртане на около 60 градуса, вадиш внимателно, като внимаваш да не падне пружината. След това правиш много внимателен оглед на машинката и начинa, по който влиза в рефлектора. Ябълката на машинката трябва да влезе в един канал в рефлектора отгоре надолу и така да се завие. Ако го направиш правилно - при максимално вдигане ще светят по-нагоре отколкото трябва, т.е. имаш мегдан да ги регулираш много точно и правилно. Ако не ти е ясно за какво говоря - задължително свали фара и прави нещата на работната маса, а не на самата кола. Това, което ти говоря, важи само за оригинални фарове Валео. За други - просто може да се примириш, че са боклуци и толкова си могат.Редактирай си заглавието ето така, за да е по-ясно:Фиат Браво 1.6 16в - регулиране на фарове с лупа?
Коментар
-
ogi28b написа:Колеги, нали знаете, че ако машинката е сваляна и не е закачена правилно - притиска рефлектора много напред и го навежда? Може такъв да му е проблемът и фаровете му да светят на 4 метра пред колата. Колега автор, провери дали машинките са поставени правилно. Това се прави като ги свалиш чрез развъртане на около 60 градуса, вадиш внимателно, като внимаваш да не падне пружината. След това правиш много внимателен оглед на машинката и начинa, по който влиза в рефлектора. Ябълката на машинката трябва да влезе в един канал в рефлектора отгоре надолу и така да се завие. Ако го направиш правилно - при максимално вдигане ще светят по-нагоре отколкото трябва, т.е. имаш мегдан да ги регулираш много точно и правилно. Ако не ти е ясно за какво говоря - задължително свали фара и прави нещата на работната маса, а не на самата кола. Това, което ти говоря, важи само за оригинални фарове Валео. За други - просто може да се примириш, че са боклуци и толкова си могат.Редактирай си заглавието ето така, за да е по-ясно:Фиат Браво 1.6 16в - регулиране на фарове с лупа?
Коментар
-
ogi28b написа:В такъв случай е възможно лампите да не са на място или фарът като цяло. На Мареата светели ли са нормално?
Коментар
-
Re: Фиат Браво 1.6 16в-регулиране фарове с лупа
thenew16v написа:ogi28b написа:В такъв случай е възможно лампите да не са на място или фарът като цяло. На Мареата светели ли са нормално?
Коментар
-
Re: Фиат Браво 1.6 16в-регулиране фарове с лупа
ogi28b написа:thenew16v написа:ogi28b написа:В такъв случай е възможно лампите да не са на място или фарът като цяло. На Мареата светели ли са нормално?
Коментар
-
Колега, щом нищо не е разглобявано, хвърли едно око на темата на Оги за регулирането на фарове: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20529 , защото се замислям дали имаш проблем с тях или просто не си им свикнал, ако си бил с рефлекторните фарове.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
sa6obravoto написа:Колега, щом нищо не е разглобявано, хвърли едно око на темата на Оги за регулирането на фарове: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20529 , защото се замислям дали имаш проблем с тях или просто не си им свикнал, ако си бил с рефлекторните фарове.
Коментар
-
Колега имам подобен проблем но след отваряне на фаровете почистване и залепване и единия по точно боклука ( ДЕПОТ ) Не ще и не ще да се дигне на горе свети 5 метра пред мен ....... а другия валеото си е наред маи ще го разглобявам имам чувството ,че едната щипка не е щракнала и като взема да го въртя нагоре почва да щрака ( Превърта ) А той е супер ниско как ще превърта толкова рано не ми е на акъла...... . Друго аз направих ,че обърнах рефлекторите :D наистина има голям ефект но само за левия понеже е регулиран като хората на машина но десния не иска да мръдне от много ниско положение .Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар