Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светна лампа ABC

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светна лампа ABC

Трябва ли да изчистя грешката като сменя датчик на ABC. Bravo 1.9 JTD 99 година

не е задължително,ако всичко е ок лампата сама си изгасва

Коментар

Желателно е да я изчистиш, за да не те подведе следващия път при евентуален проблем. Но ABS-a при всяко даване на контакт си прави основна проверка на всичко и ако всичко е наред - лампата гасне и ABS работи. Не е нужно да се трие грешката ръчно, за да заработи системата.

Коментар

беше ми прекъснат кабела на преден ляв датчик и аз го свързах на ново но не угасна... четох във форума някой колеги пишат да махна минус клема 24 часа за да се нулира ?

Коментар

значи този кабел ми се прекъсва втори път,но първия не я изчистих като го управих и сега пак ми се прекасна. Сложих нов кабел но не угасна. Освен да отида на диагностика да видя какво ще ми кажат:*

Коментар

Да не си разменил кабелчетата?
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Vedarko написа:
              беше ми прекъснат кабела на преден ляв датчик и аз го свързах на ново но не угасна... четох във форума някой колеги пишат да махна минус клема 24 часа за да се нулира ?
              Пак го пиша: при всяко даване на контакт, централата на ABS-a проверява цялата система и ако всичко е наред - лампата гасне и системата работи. Няма значение дали и колко грешки са останали в паметта. Може ли да посочиш темата, в която си чел за подобен съвет с махане на минус за 24 часа?

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=5559

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=5559 тук прочетох за клемата (минус)

Коментар

Прочел си писано от някакъв човек преди 8 години? От тогава нещата се промениха. Построиха магистрали, имаме си метро през цяла София...Виж какво е писал - свалил минуса, чакал 24 часа, и след това лампата изгаснала. Ми то тя е изгаснала просто защото всичко по системата е наред, а не защото клемата е била свалена 24 часа. Ако я беше държал свалена 23:58 - пак същото - пак щеше да му изгасне лампата. Дори и да не я беше свалял - пак е щяла да му изгасне. Както и да е. Не чети толкова стари теми, защото когато са писани - голяма част от проблемите и техните решения не са били известни и в някои теми може да има подвеждаща информация.Всъщност в тази тема също си е написано, не си ли го видял: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=61975#61975

Коментар

ахам ясно

Коментар

ще търся друг датчик втора употреба ...Благодаря Ви

Коментар

Working...
                        X