Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загуба на искра-Типо 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Загуба на искра-Типо 1.4

Вчера на път за една вила в чукарите за сефте ми се случи ей така от нищото да ми угасне колата.Помислих,че от дупката,която преминах някой клапан на газта е направил проблем или кабел се е откачил.Веднага проверих гориво стига,но нямах искра по централния кабел идващ от бобината.Проблема не бе в самия кабел-проверих го.Просто изчезна тока.Проверих няколко пъти за проблем с куплунзите на еку-то,комутатора,клемореда и самата бобина.След като пристигнах я оставих да поработи на място и си угасна.Реших да я оставя без да пипам кабели и прочее и след 15 мин престой си запали все едно нищо не е било.Вечерта ми се наложи да се прибирам и през целия път наобратно никакви проблеми.Навръзвам нещата,че явно се влияе от температурата,а не толкова,че има някъв лоша връзка.Сега се чудя дали се касае за датчик на Хол долу при маховика или примерно нещо по комутатора или самата бобина.Бобината си мисля,че при нея няма работи-не работи.Спре ли веднъж значи е завинаги...поне досега с другите ми коли е било така.За комутатора също,но все пак има немалко електроника там и знам ли...може той да прави номера.Нещата за мен клонят най-вече към датчика,защото това е честно срещан проблем и симптомите са точно тези,но искам да чуя и други мнения преди да купувам и сменям каквото й да е
    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

А сети ли се правериш масите на мотора и купето?
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Те са проверени,почистени,смазани и стегнати преди няма и две години.Датчик е 100%,защото днес на 2 пъти угасна.Дойде ми на ума с едно шише да го полея и веднага си запали и 2-та пъти.Сега остава да си купя нов и да го сменя
      EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

Re: Загуба на искра-Типо 1.4

white_shark написа:
        Вчера на път за една вила в чукарите за сефте ми се случи ей така от нищото да ми угасне колата.Помислих,че от дупката,която преминах някой клапан на газта е направил проблем или кабел се е откачил.Веднага проверих гориво стига,но нямах искра по централния кабел идващ от бобината.Проблема не бе в самия кабел-проверих го.Просто изчезна тока.Проверих няколко пъти за проблем с куплунзите на еку-то,комутатора,клемореда и самата бобина.След като пристигнах я оставих да поработи на място и си угасна.Реших да я оставя без да пипам кабели и прочее и след 15 мин престой си запали все едно нищо не е било.Вечерта ми се наложи да се прибирам и през целия път наобратно никакви проблеми.Навръзвам нещата,че явно се влияе от температурата,а не толкова,че има някъв лоша връзка.Сега се чудя дали се касае за датчик на Хол долу при маховика или примерно нещо по комутатора или самата бобина.Бобината си мисля,че при нея няма работи-не работи.Спре ли веднъж значи е завинаги...поне досега с другите ми коли е било така.За комутатора също,но все пак има немалко електроника там и знам ли...може той да прави номера.Нещата за мен клонят най-вече към датчика,защото това е честно срещан проблем и симптомите са точно тези,но искам да чуя и други мнения преди да купувам и сменям каквото й да е
        Според ме е комутатора.
        FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
        FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
        FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
        HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

Снощи ми дойде датчика и днес сутринта го смених.Още не съм пробвал да я карам да загрее хубаво в задръстванията,но предполагам че не би трябвало да има проблеми.Със стария угасванията зачестиха изключително много.Сваленият си беше оригиналния,а новия ЕRА-италиански дано е безпроблемен дълго време
          EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

Working...
          X