Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акумулаторът не зарежда изобщо

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Акумулаторът не зарежда изобщо

    Здравейте,След доста неприятна изненада да останеш без грам ток установих, че акумулаторът ми не зарежда от динамото. Грам ток не стига до него. Контролната лампа на таблото си работи, но не сигнализира за проблем. Последно това което съм човъркал по тоците е разкачване на релетата, които се намират над жабката. Всичко е върнато по мястото си, но не знам има ли там нещо, което да има отношение към зареждането и което евентуално да съм повредил. Дайте някаква насока къде и какво да гледам, къде да меря.
    Fiat Brava 1.6 16V

    #2
    Разкажи малко по-подробно как разбра, че "грам ток не стига до него"? Какъв уред използва, как направи измерването, каква стойност отчете? Да не кажеш, че издребнявам, но проблемът ти не е в това, че "акумулаторът не зарежда от динамото", а вероятно в това, че "акумулаторът не СЕ зарежда от АЛТЕРНАТОРА". Но това са подробности, ясно е за какво иде реч, въпреки начина, по който е написано.

    Коментар


      #3
      Да, разбира се, че може по-подробно. Преди 2 дни след 30 километра каране извън града и пристигане в друго населено място, гася колата и тя умира на място. Ама няма ток таблото да ми светне. А акумулаторът е нов, гаранционен на няколко месеца - Бош. Заредих го хубаво и на по-следващия ден го сложих. Запали си като по часовник. Мерих на клемите - 12.4 волта в покой. Като запаля двигателя - 12.05 волта. Няма значение от оборотите - тази стойност не помръдва нагоре. А трябва да е 13.8 - 14.4. За уред - използван е мултицет.
      Fiat Brava 1.6 16V

      Коментар


        #4
        Еми настрой се психически за сваляне и ремонт на алтернатор. Ако ги виждаш и достигаш - провери да не са му откачени кабелите, макар че едва ли. Провери дали има зареждане на болта на алтернатора, а не на клемата на акумулатора.

        Коментар


          #5
          За сваляне и ремонт на алтернатор 80-90 лв добра цена ли е
          Bravok 1.6 16vGT ГИ FOBOS

          Коментар

          Working...
          X