От няколко месеца колата(Фиат Мареа) периодично ми прави номера със стрелката на бензиномера. В някакъв момент, ако акумулаторът падне повече, при палене, всички стрелки на уредите подскачат като луди, а тази на бензиномера прескача балансираното положение и се превърта на 180 градуса(започва да ми сочи лампите долу на таблото). Ако някой има опит, нека каже как да я връщам, без да разглобявам таблото. Вече два пъти го отварям заради нея. Мислил съм и за вариант на втори ограничител на стрелката, но засега се въздържам да пробивам и лепя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да си обърна стрелката на бензиномера?
Collapse
X
-
Историята има продължение... Миналия ден колата угасна за бензин, а показваше около 20 литра. Бензиномерът показва с около 20-25 литра повече - в цялата скала. Съмнявам се в самия уред на таблото. Някой може ли да даде данни за тестване (стойности на съпротивлението на поплавъка при 1/2 и 4/4)?
Коментар
-
откачи буксата която е на помпата под седалката дебелите кабели се за помпата ,а тънките за бензиномера.вземи едно тънко кабелче и го пъхни там където отиват кабелите за бензиномера т.е даваш на късо при това положение стрелката трябва да е фул ,ако е така значи бензиномера работи и проблема е в нивомера на поплавъка там има едни пистички тях можеш да ги почистиш със спирт и виж крачетата даки опират хубаво към тях
Коментар
-
Тъй тъй почисти и после зе огледай за на близкия контейнер за смет. Нивомера дава грешни показания от износване на покритието не от зацапване, там има какво да го мие.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
gergov 1973 написа:колега Банков нищо лично но поне съм го пробвал и има ефект за това го споделям на всички ни е ясно какви л...а има в нашите горива когато го почисти трябва да провери дали контактува пластината с реостата нее толкова сложна работа трябва малко търпениеКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:пп Нещо интересно, когато си купите нова кола от втората употреба, напълнете резервора до гореи погледнете стрелката на бензина, тя ще ви покаже как е карана колата от предния собственик и колко бензин е наливал редовно вътре.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Няма какво да се обърне. Двата проводника са на късо. При това положение трябва да показва максимум. Същото се получава и при поплавък в крайно горно положение. Според мен става дума за механична повреда в пружината. Тоест - за смяна е уредът. Бих могъл да коригирам с подходящо последователно свързано съпротивление, но не смятам, че ще може да се вярва на показанията от тук нататък.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар