Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде се намират масите по двигателя?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде се намират масите по двигателя?

Някой може ли да ми обясни къде се намират масите по двигателя и колко са на брои, за да ги почистя, и тази дето е за динамото най-вече, да видя дали уреда ще покаже друго. Мерси.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Под акумулатора, и зад/под фаровете.
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Някъде около динамото или зад двигателя някакви маси да има? Само под канал ли може да ги видиш тия маси?
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Re: Къде се намират масите по двигателя?

qnkov написа:
        Някой може ли да ми обясни къде се намират масите по двигателя и колко са на брои, за да ги почистя, и тази дето е за динамото най-вече, да видя дали уреда ще покаже друго. Мерси.
        Кой уред и какво друго искаш да ти покаже?! Мислиш, че като почистиш точките за маса и алтернаторът ще спре да ти презарежда? Износени четки са износени четки, повреден регулатор е повреден регулатор. Почистването на маса няма да ти реши проблемите с износени четки и повреден регулатор. Нямаш динамо, имаш алтернатор. Разликата е като Швеция и Швейцария. Най-важното за решаването на един проблем - това е да се изразяваш точно и ясно, особено във форум.Отиди в раздела "Консултации по общи въпроси" и търси сред важните теми "Подготовка преди зимата" или нещо подобно беше. Четеш внимателно, и като стигнеш до моите мнения, гледаш внимателно снимките, намираш масите, чистиш, след това виждаш, че няма разлика и накрая отиваш да ти ремонтират алтернатора.

Коментар

Знам, че е алтернатор, просто ми се е набило в главата онлайн магазините ги водят алтернатор/динамо. В момента спре да презарежда, а пада волтажа. Презареждаше само когато сложих новия акумулатор и като похарах в момента пада на 13v, със всичко пуснато и перката на радиатора. Без перката на радиатора е около 13.5. Това пак ли е до четки и регулатор?
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

qnkov написа:
            Знам, че е алтернатор, просто ми се е набило в главата онлайн магазините ги водят алтернатор/динамо. В момента спре да презарежда, а пада волтажа. Презареждаше само когато сложих новия акумулатор и като похарах в момента пада на 13v, със всичко пуснато и перката на радиатора. Без перката на радиатора е около 13.5. Това пак ли е до четки и регулатор?
            Това изглежда наред
            Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Наред ли е със всичко пуснато (фарове, радиатор, перката на радиатора понеже е загряла колата, плафони, сд) да пада така на 12.6-7-13v? Това е на 1000 оборота. Когато почна да подавам газ, на 3000 оборота презареждам с 20v. на 2000 оборота с 16-17. Съмнява ме да тряба да прави така. Явно на дългия път аз си засипах стария акумулатор и за 3 дена след това той издаде бгажа. Дори не иска да врътне един път, а е зареждан цяла вечер.Утре го карам на разглабяне и трябва да съм 100% убеден, че тия показатели са неточни
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Working...
              X