Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на кабел за диагностка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Покупка на кабел за диагностка

Ето този кабел подходящ ли е свързване с ЕКУ на Пунто 1.9 jtd, 1999г, за диагностика и чистене на грешки?http://www.ebay.de/itm/OBD-2-OBDII-D...rt=nc#shpCntId

Да
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Не ги знам до коя година е МК1 и след коя е МК2, но ако е второто, с този кабел няма да можеш да четеш всичко. Ще ти трябва и ELM.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Продавам кабели, правя, въобще се занимавам с тези неща. Ако искаш пиши на л.с . С каквото мога ще помогна.Ако можеш да помогнеш на колегата, добре. Бизнес предложенията на лично, няма нужда от спам.Модераторски екип на fiat-bg.org
        Play Golf ,but not drive golf!!!
        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

veselin10 написа:
          Не ги знам до коя година е МК1 и след коя е МК2, но ако е второто, с този кабел няма да можеш да четеш всичко. Ще ти трябва и ELM.
          1,9JTD е МК2, единичката се произвежда от 1993 г. до 1999 г.
          punto HGT

Коментар

Tака да се включа и аз . Имам кабела от първия пост на времето го бях купувал когато имах Фолксваген Поло. Брат ми има Фиат Пунто 2001 година 1.9JTD 80к.с . От няколко дена започнал да чува някакво цъкане в таблото и колата гаснела. По някога пали по някога не пали . Днес пробвах да я закача с този кабел използвах за диагностика Multiscan. В настройките като влезна и избера интерфейса при натискане на бутона "test" не дава никакви грешки така , че предполагам , че всичко е наред ама НЕ. Когато избера автомобиал , годината и модела, и избера "ENGINE" и дам "Connect" ми излиза надпис , че не може да се установи връзка с компютъра да проверя дали кабела е включен. Имам и един блутут ELM327 и със нго същата работа. Дайте някакви идеи защо така? Приемам всякакви предложения за софтуеър, кабели и т.н.

Коментар

От тук http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx можеш да провериш дали ти поддържа твоя двигател.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Мотора се чете и с Ваг-ком кабел и с Елм. Хубаво внимавай кой двигател избираш.С ЕЛМ се избира скорост на трансфер 38400, а с Ваг-ком кабела ако е с ФТДИ чип се намаля latency таймера и скоростта трябва да е 9600.
                Play Golf ,but not drive golf!!!
                Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Благодаря за отговора, според списъка двигателя се поддържа. Днес съм на работа но утре ще го мъча

Коментар

Написах за ELM защото с него освен, че ще чете двигателя, ще може да чете и други неща. Ако е VAG , по-добре с ключета да е , зада си чете ел усилвател, ABS, еърбег....

Коментар

veselin10 написа:
                      .... Ако е VAG , по-добре с ключета да е , зада си чете ел усилвател, ABS, еърбег....
                      За какви ключета говориш?

Коментар

Става но не чете повечето работи иначе ЕLM чете повече
                        Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

pavel88 написа:
                          Става но не чете повечето работи иначе ЕLM чете повече
                          Добре имам един ЕЛМ327 обаче е блутут, пробвах и с него но не се свързва, a за съжаление нямам ЕЛМ с кабел. Някакви съвети за ком порт, който да използвам за ЕЛМ-а и скорост.

Коментар

bascho написа:
                            veselin10 написа:
                            .... Ако е VAG , по-добре с ключета да е , зада си чете ел усилвател, ABS, еърбег....
                            За какви ключета говориш?
                            да можеш да превключваш К линията на различни пинове. ЕКУ -7 Ел. усилвател-9 ABS-3 ...май така бяха

Коментар

Така с ОБД кабела за фолксвагена стана. Сега мъча ЕЛМ-а ама съм до никъде. При настройките на интерфейса избирам ЕЛМ-а долу автоматично ми изкарва ком порта на който е настроен. ИЗбирам си скоростта 38400 обаче започва едно безкрайно свързване. Предполагам латенси таймера трябва да бутна , но на колко ? При ОБД кабела го направих =1 . Тук на колко да го сложа връзката е през блутут

Коментар

Working...
                              X