От 1-2 години имам и аз проблем със инцидентното светване на тази лампа за проблем с ESP/Hill holder. В последно време май е зачестило, почти на всяко каране светва. Преди си мислех, че светва при друсване, а сега категорично го забелязвам, че е просто при спиране, когато спирачният педал е в долно положение. Възможно е да е провокирано от друсване преди това, т.к. преди наблюдението ми беше, че се случва при преминаване на гърбица с натискане на спирачка. След следващо запалване на колата, лампата свети, но малко след потегляне изгасва. Винаги записва грешка C1131 "Pressure sensor signal" (вижте скрийн шота). Според един документ, който намерих в интернет (https://www.techtips.ie/Hella-Irelan...ure-sensor.pdf), това е проблем с датчик за налягане на спирачната течност. Този датчик бил част от хидравличния блок на ABS/ESP и не може да се сменя или ремонтира самостоятелно. На мен ми се струва, че това е бъг, свързан с кабел или букса, но не знам към какво да се насоча. Може би е възможно тази грешка да се генерира по друга причина, а не поради дефект на този датчик. Преди време свалях датчика на спирачния педал (т.нар. стоп машинка), защото знам, че това е често дефектируем елемент. Всичко изглеждаше наред с него - и като букса, и като кабели, и като контактни пластини вътре в машинката. Освен това след светване на лампата, автопилота и Hill holder-a си работят нормално според мен. Нямам датчик на съединителя, т.к. съм автоматик
Въпросът ми е - има ли някой, който да е имал този проблем, вкл. същата грешка и да го е решил?
Въпросът ми е - има ли някой, който да е имал този проблем, вкл. същата грешка и да го е решил?
Коментар