Здравейте, днеска по някое време ми светна една лампичка на таблото. удивителен знак в триъгълниче в един не затворен кръг със стрелка. Дано да сте ме разбрали.на дисплея изписва следното съобщение HILL HOLDER FAILURE.До колкото разбрах е някаква система която задържа колата в наклон да не ходи на зад. Дали не работи тази система или е възможно да е проблем нещо с някой датчик?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свети ми контролна лампа за ESP
Collapse
X
-
Re: Свети ми контролна лампа за ESP
maringenchev написа:Здравейте, днеска по някое време ми светна една лампичка на таблото. удивителен знак в триъгълниче в един не затворен кръг със стрелка. Дано да сте ме разбрали.на дисплея изписва следното съобщение HILL HOLDER FAILURE.До колкото разбрах е някаква система която задържа колата в наклон да не ходи на зад. Дали не работи тази система или е възможно да е проблем нещо с някой датчик?Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Самата система ESP е против поднасяне, но в инструкциите пишеше, че има и тази hill holder функция, която задържа автомобила при наклон повече от 10градуса мисля че беше да не тръгва на зад докато тръгнеш. А проблема се оправи. Оказа се че е идвал от машинката на съединителя. Беше блокирала натисната и от там ми дойдоха някои ядове, но вече се оправиха. Благодаря колеги!Ето текст от инструкцията за Hill Holder System:This system is an integral part of the ESPsystem and it is provided to facilitate startingon slopes.It will activate automatically with the followingconditions:Uphill: car at a standstill on a road with agradient higher than 5%, engine running,clutch and brake pedal pressed, gearboxto neutral or engaged gear other than reverse.Downhill: car at a standstill on a road witha gradient higher than 5%, engine running,clutch and brake pedal pressed and reversegear engaged.At pickup the ESP system control unit willkeep brake force on wheels until reachingthe torque suitable for starting, or in anycase for max. 1.5 seconds in order to passeasily from the brake pedal to the acceleratorpedal.After 1,5 seconds without starting, thesystem will deactivate automatically by releasinggradually the brake force.At releasing, the typical brake disengagementnoise indicating that the car is goingto move will be heard.
Коментар
-
maringenchev написа:This system is an integral part of the ESPsystem and it is provided to facilitate startingon slopes.It will activate automatically with the followingconditions:Uphill: car at a standstill on a road with agradient higher than 5%, engine running,clutch and brake pedal pressed, gearboxto neutral or engaged gear other than reverse.Downhill: car at a standstill on a road witha gradient higher than 5%, engine running,clutch and brake pedal pressed and reversegear engaged.At pickup the ESP system control unit willkeep brake force on wheels until reachingthe torque suitable for starting, or in anycase for max. 1.5 seconds in order to passeasily from the brake pedal to the acceleratorpedal.After 1,5 seconds without starting, thesystem will deactivate automatically by releasinggradually the brake force.At releasing, the typical brake disengagementnoise indicating that the car is goingto move will be heard.
Коментар
-
Колега не съм тръгнал да се заяждам, не мога да разбера дали ти това правиш или наистина си любознателен Пробвах с превода в гугъл и горе долу дори там става ясно за какво става дума.Да спомена само, че карам тази кола от една седмица, познанията ми по нея са скромни и са базирани предимно на тази книжка свалена от нета. Съжалявам, ако нещо не съм разбрал и подавам грешна информация. Нека колегата не го приема лично! С две думи го разбирам така: при стръмни участъци задържа колата за около секунда и половина за да улесни преместването на крака от педала на спирачката върху този на газта. Също така, не говорим че това е ESP, а за система или функция,която e част от ESP.
Коментар
-
FGRC написа:Не си разбрал нищо.Това е системата против поднасяне на автомобила.Казва се електронно стабилизираща система.Виж си датчиците на абс на колелата.
Коментар
-
maringenchev написа:А проблема се оправи. Оказа се че е идвал от машинката на съединителя. Беше блокирала натисната и от там ми дойдоха някои ядове, но вече се оправиха
Коментар
-
Immortal написа:maringenchev написа:А проблема се оправи. Оказа се че е идвал от машинката на съединителя. Беше блокирала натисната и от там ми дойдоха някои ядове, но вече се оправихаFiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
bobi111 написа:Да ползвам темата на колегата, че да не пълним форума с повтарящи се теми. На мен ми свети жълт триъгълник вътре с удивителен, за какво иде реч и какъв е проблема?Ето снимка:
Коментар
-
noriaga написа:Immortal написа:maringenchev написа:А проблема се оправи. Оказа се че е идвал от машинката на съединителя. Беше блокирала натисната и от там ми дойдоха някои ядове, но вече се оправиха
Коментар
-
maringenchev написа:bobi111 написа:Да ползвам темата на колегата, че да не пълним форума с повтарящи се теми. На мен ми свети жълт триъгълник вътре с удивителен, за какво иде реч и какъв е проблема?Ето снимка:
Коментар
-
maringenchev написа:Не - ако е блокирала машинката няма да имаш круиз контрол, също си пали без да натискаш който и да е педал. Ако ти прави ядове и зацепва от време на време тази машинка я има в Евро 07 на цена 11,30 цена на дребно. Каталожния номер е 330520.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар