Здравейте колеги, имам следният въпрос. Колата ми е Fiat Bravo 1.8 gt 1999г. електрониката и е Hitachi и където и да отида ми казват, че не могат да я прочетат. Кажете ми сервиз в София в който могат да я прочетат
Защо не могат да я прочетат? Няма ги кабелите или нещо друго. Обади се да се разберем и ще се помъчим да я прочетем. Аз съм в Красна Поляна. Телефона ми го има в съответната тема.
Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Здравейте колеги, имам следният въпрос. Колата ми е Fiat Bravo 1.8 gt 1999г. електрониката и е Hitachi и където и да отида ми казват, че не могат да я прочетат. Кажете ми сервиз в София в който могат да я прочетат
Че какво и има че е за четене? Чек свети ли?
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Напиши им имената на тея сервизи, за да знаем и да не ходим никога при тях.
Не говоря за кабели за четене, а да не са отрязани на колата кабелите към ECU-то? Ако не са, направи това което Оги ти казва и след това, това което аз, в предния ми пост.
Проблемът е следният. Свети ми датчика на ABS и на ръчната. Ръчната си работи перфектно но ABS не бачка и искам да го оправя.
Ами да беше уточнил в началото. Не е лошо да дойдеш на някоя среща в неделя , може и да я прочетем, ама Пешо да си вземе преходниците...макар, че не съм сигурен дали ще потрябват.
Весо, няма да я прочетете, мога да се хвана на бас, прекъснала е захранването на АБС-а щом светят и двете лампи и няма да я видите. пп ЗА младежа, буксата на АБС-а и на ЕКУ-то са различни.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Щом светят тея двете лампи следва отваряне на абс, аз минах само с презапояване
В повечето случаи е точно студена спойка.Отваря се компа на АБС и с поялник се повтарят всички спойки. Нищо сложно, освен отварянето на кутията на компа, която в някой случаи трябва да се реже с ножовка и е пипкава работа
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Благодаря ви за отговорите. Когато купих колата миналата година си беше така, собственикът ми каза, че не е намерил сервиз където да могат да прочетат колата защото е с електроника HITACHI (аз не разбирам абсолютно нищо от коли за сега ) За това попитах къде мога да я закарам да я прочетат и да видят къде е проблема. Бушоните всичките са си наред (ако са тези в ляво от волана под капака в купето). Другата ми идея беше да се провери дали има нещо друго по колата което се нуждае от поправка или смяна.
Екуто на АБС и двг на са ено и също нещо на двг то ти е Хитачи на АБС най-вероятно е Лукас ЕБС 430,което е под кутията на бушоните разположена на левия ботуш по посока на движение на колата и представлява пластмасова черна кутия под казанчето за спирачна течност хоризонтално позиционирана(малко сложно май стана) то се чете от отделна букса и тук има доста написано(форума) за проблеми и лечение.Аз също бих те посъветвал като начало да видиш бушони.
Коментар