Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за крушки на фарове на Punto Mk2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за крушки на фарове на Punto Mk2

Добър вечер, имах до скоро Типо, сега съм се ориентирал към Пунто Мк2, 2000-2003 1.9 JTD 80 коня, както и да е. Гледам ги, че са с ксенон на късите, тоест виждам поне лупите. Въпроса ми е с какви крушки са вътре и като цена какво струват, тъй като и сайта на philips и на osram ги изкарва H1 и H7, пък знам, че те са за халогенни фарове, а не за ксенон. И дали може би, че незнанието е мое и, че може обикновена крушка да се сложи пред зад лупата...Тъй като оглеждам пунтото като консумативи какво би струвало. Предполагам, че крушките са D1s или D2s може би, но някой колега с пунто да каже. И също така ми е интересно дали тези ксенонови крушки са като обикновените за халогените - примерно Philips, 30%, 50% и прочие. Тъй обичам да ми е светло.Благодаря предварително!Успех.
    Fiat Bravo 2 1,9 MultiJet 120 < Fiat Punto MK2 1,9 JTD 80 < Fiat Tipo 91, 1.4 карбуратор

Нищо не може да замени доверието и уважението, а алчността е пагубна.

Аз лично незнам оригинално пунто да излиза с ксенон, ако има се извинявам предварително. Оригинално фаровете са с крушки /Н1 или Н7 не помня точно кои бяха/, а този ксенон който си видял най вероятно е сложен допълнително.
    punto HGT

Коментар

Ето 2 снимки, не знам аз ли тотално съм невеж, не си ме разбрал ли. От вътрешната част на фара са дългите после са късите( виждам лупата и предполагам, че е ксенон?) и след това мигача. Та въпроса ми беше това с каква крушка, иначе на всякъде пише, че е с H1 и H7?
      Прикачени файлове
      Fiat Bravo 2 1,9 MultiJet 120 < Fiat Punto MK2 1,9 JTD 80 < Fiat Tipo 91, 1.4 карбуратор

Коментар

А намерих още една по ясна.
        Прикачени файлове

Коментар

Няма ксенон с крушки са както ти излиза Н1 или Н7.
          punto HGT

Коментар

Добре разбрах те, а тази лупа тогава за какво е? Не трябва ли да си е с нормален рефлектор - някакъв да речем, а не с лупа?Единия рефлектор го виждам, той е за дългите, реално късите зад лупата ли се монтират? Крушка H1, H7 зад лупа?Тези крушки дето казваш H1, H7 са си нормални като за халогенни фарове?

Коментар

Късите и дългите при това Пунто са H7, в понеделник ги гледах.Да, зад лупата са. Лупата и рефлектора са различни начини за концентриране на светлината.Лупата изглежда по-добре, концентрира светлината по-добре и позволява визията на фара да бъде изчистена/прозрачна.H7 крушка:
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Момчета, живи и здрави да сте, че ме открехнахте. Хиляди благодарности.Приятен и успешен ден!

Коментар

Working...
                X