Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на усилвател и туба?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sa6obravoto написа:
    nsn написа:
    Сега кажи имаш ли допълнителни колони, ако нямаш не ми казвай че имаш музика, защото оригиналните са малки като размер и доста стари за качествена да не говорим за силна музика.Пак повтарям:оригинални колони и бас/туба 12инча е нещо ужасно като краен продукт, а да намаляваш драстично усилвателен не е оферта
    В началото на темата съм описал колоните с които съм - не са оригиналните, но размерите им са максимално близки до тези на оригиналните. Това че са малки не означава абсолютно нищо. Важно е какви са им възможностите, колко добре можеш да ги настроиш, и най вече както споменах в началото - какво искаш - счупени джамове или налсада за ухото.
    За счупени джамове трябва нещо по-голямо от 12-ка или няколко броя такива.Колега,най лесния вариант да ти покажа че не си прав е: намери приятел/колега от форума с баскаса/туба и я сложи в твоя багажник,пуснете на радио и двете музики(че музиката е еднаква) и го накарай да усили,качи се в твойта кола и ще видиш дали ти харесва-ако ти харесва си купуваш желаната от теб баскаса/туба ако ли не си купуваш напримерно едни четрилентови елипси и си ги слушаш с кеф и след това каси/туби и усилватели.
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Именно и аз за това говоря, че колега с тази туба, означава че не иска нещо свръх силно, а нещо приятно. Не се бях сетил за опита за който споменаш, и ако има възможност колегата може да го пробва, и ще разбере дали е търсения ефект или не. Аз лично съм правил нещо подобно на това, преди да сложа бас касата с която съм в момента, и именно поради това че ми хареса как свири, си взех същия говорител и съм доволен, но отново казвам че на мен усилвателя ми е отделен, а на него е вързана само баскасата, защото ако вържа и колоните към него, високите и средните честоти са отвратилно силни, а баса направо си се губи.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Разбрахме се, приятели. Да, не искам да ми се гънат ламарините на фиата, като се има предвид колко се левтерни! Хаха! Не съм точно с оригинални колони на фиата, а съм със същия размер, но на Hertz и са по 40w, реално - нямам идея! Предполагам, че с tuba до 150-200 w , което съм си харесал на debisi с вградения усилвател ще ми задоволи нуждите! Обичам да ми скимти приятно, а не да ме чуват извън колата. Mercy
        Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Working...
        X