Колеги,от няколко месеца се появи проблем при всяко палене,който в последствие зачести.Завъртам ключа да паля,но стартера не завърта,а се чува кратък звук,все едно е затегнал.И така от 3..10..20 опит си запалва колата.Няма никакво значение дали е загряла или не е.Снощи успях да разбера какво става-завъртам ключа докрай-не пали(евентуално след 10-тия опит може и да стане),но като върна ключа една идея и запалва веднага.Пробвах няколко пъти така и няма ядове,пали си всеки път.Въпроса е защо не пали като завъртя ключа а като започна да го връщам?Стартера ли е виновен или патрона на волана?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със стартер или..? Браво 1.6
Collapse
X
-
Не е стартера. Заведи я на автоключар. Нещо по клемореда се сменя. Моята като я взех го правеше същия номер, но ми я ремонтираха за сметка на автокъщата и не знам какви пари е, но не би трябвало да е някаква цифра."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Благодаря за информацията колега,тези дни ще я закарам.До снощи се съмнявахме в някакъв включвател на стартера,но и според мен тази версия отпада.Звъннах току що на един автоключар,каза ми да си купя клеморед и да ида при него.За труд 15-20лв.Свалих си клемореда и го напръсках с контактен спрей и подобрение има и то голямо.Но явно си е за смяна,сега пали почти при всеки опит,нищо общо с преди Мисля че темата е изчерпана1.6 16v Abarth
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар