Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с кутията на бушоните - брава 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с кутията на бушоните - брава 1.6

Здравейте, колеги, забелязах, че не ми свети в левия фар късата светлина, помислих, че е крушката, обаче не се оказа тя. След смяната й проверих куплунга на фара, след мерене и проследяване на кабелите на фаровете разбрах, че са здрави, но не стига ток до куплунга. Бушона е проверен и той. Кабелите са фаровете са на една букса, която влиза в една черна кутия, на която са наредни бушоните. Точно в нея има нещо, което се е прецакало. Каза ми един майстор, че е на 3 реда някакви контактни истории и по-добре да не се отваря кутията, а да се пусне един кабел от буксата, която влиза в кутията, аз знам, кой кабел ми трябва, на изхода на кутията, но не знам кой е на входа. За това ми поиска 20 лв, което ми се струва бая, като основната работа съм си я свършил сам вече. Вярно ли е това за черната кутия с бушоните, която се намира под волана говорим, както и че тези фиати нямали релета за форовете и че някоя писта от кутията се е прецакала. Какво да правя, други проблеми нямам с нищо. Освен аз да пусна този кабел сам, ама не знам къде, защото кабелите които влизат в кутията са преди бушона, а ясно е, че трябва да мине и през бушона, общо-взето мога да сваля кутията, но не смея да я отворя, защото онзи каза, че ще се прецакат и други работи
    кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
    кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!

Явно моят проблем е изолиран случай, знаете ли поне при кой да я закарам във Варна, който да знае какво прави
    кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.

Коментар

Препоръчаха ми един ел. техник на име Иван, работи до бившото място на доктор колор във Владиславово, човекът ми оправи да свети фара, супер бърз и точен, но понеже бях на работа я оставих в 14.30 часа и като свърших работа в 16.00 си я взех, но не ми каза къде е бил проблемът, изслуша ме като му обяснявах сам какво съм търсил и след това я оправил Викам - тази кутия - черната с бушоните пипа ли в нея - онзи вика, навсякъде съм пипал Може би на това просто му е дошло времето, за последно карах с едни валео +50%, пак са си 55 вата, не вярвам да е произекъл проблем от това

Коментар

Хора, явно само аз си пиша тука, ама да дам развитие по темата. Фарът ми онзи ден спря пак, заиграх се да видя за какво става дума пак. Много правилно, че проблемът не се е оправил от сменян бушон, защото майсторът не го е сменил, а го е навил с тел Не повярвах на очите си, никакви проблеми с кутията, друг бушон съм гледал, за следващия път ще знам да ги извадя всички на ред, не съм ги разчел правилно. Сега, като го видях кой е, извадих го и тръцки - вързал жица и го поставил на мястото му, не се беше прекъснал, само се беше разместил, то бива бива еладжия, дърт, стар майстор, да не сложи едно бушонче за 30 ст, ама чак пък толкова. Сменил съм си бушончето и всичко е ОК

Коментар

Привет, колега, съжалявам, че не съм видял темата ти, когато е трябвало. Щеше да спестиш доста мъки. Както и да е. За да си решиш евентуални проблеми за напред, горещо те съветвам да прочетеш внимателно тази тема и да реализираш описаното в нея:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=36808Има още една важна тема, която в даден момент е щяла да ти помогне, но я е нямало, когато ти си пускал тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ползвам момента да посъветвам всички: четете важните теми! Преди всичко!

Коментар

Working...
          X