Нека тези които имат опит от вас в подобна манипулация да споделят мнение. Намерил съм ЕКУ за моя модел с имобилайзер,с патрона за ключа и ключа естествено. Какво е необходимо за смяната им,и сложна операция ли е тя? Другото което е незнам в модела от който са свалени поддържа ли екстрите които са при мен,да речем абс,климатик? Ако някой знае човек във Варна който може и е правил подобна трансплантация да даде координати. По данни от стикера на двете еку,излизат еднакви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна ECU фиат пунто мк1 1.2 85 16v
Collapse
X
-
Точно преди да купя колата, старият собственик е сменял ЕКУ-то.Просто са разкачили старото и са сложили новото, като главната подробност е, че на новото му е премахнат имобилайзера. Нито ключове, нито патрони са сменяни.На мен лично, имобилайзер не ми трябва. Tе тая дърта кочина, ако решат да я крадат, това няма да ги спре :DFiat Punto 75 SX - 1995, 4 врати
Коментар
-
Моето "ново" еку е всъщност втора ръка внесено от италия уж явно затова е с всичките си анджаклами. А и предпочитам да го сложа да видя дали проблема ще се реши,защото ако си стои,по добре да си върна старите части а това да го върна обратно. ЕКУ е най лесно за смяна,модула на имото е в таблото ама непомня къде го мернах като сменях радиаторчето на парното,ама по снимките ще го търся да знам откъде да ровна без да махам всичко. Патрона незнам честно казано лесен ли е за демонтаж?Fiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99
Коментар
-
Към колегата Ключи по принцип само за теста неможе ли със резервния кафяв да си пална със стария патрон а само ключа който е за новото имо да го доближа до патрона,май би трябвало да хване,псвен ако не е задължително да бъде пъхнат. Но това ти можеш да кажеш само,какъ е принципа на работа.Fiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99
Коментар
-
кола
Понякога става и с доближаване като махнеш твоя си .Иначе трябва да извадиш кората и да извадиш и антената и там да сложиш новия ключ. Имота на твоя модел няма да е зад бушоните а в жабката май или зад таблото .Всичко свързваш новото ECU имо кутийката и тогава слагаш ключа на антената и палиш със твоя си стария Иначе може да объркаш системата .А що сменяш ECU не върви ли колата.
Коментар
-
Тези във софтелектроникс варна по телефона ми каза един не много дружелюбен тип че с фиат ме се занимавали. А ми се щеше преди да се впусна в сагата със смяната на еку да каже някой че проблема е именно от там,някой който е тясно свързан със авто компютритеFiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар