Здравейте,Километража на таблото ми спря да отчита колко километра съм изминал. Нито общия, нито временния отчитат, но поне стрелката която отчита моментната скорот работи. Тоест всичко друго по таблото работи, с изключение на изминатите километри. Пробвах да рестартирам компютъра, като изключа акумулатора и го включа отново , тогава общия и временния километраж отчитат 1 км. и след това отново спира да работи. Пробвах няколко пъти така и при всичките опити, след като измина 1 км спира да отчита изминатите км. Пробвах с друго табло, тогава отчита всичко без проблем, но другото табло , беше доста орязано, много от нещата които искам да ги има ги няма , също така дисплея където отичта мигаше постоянно, все едно нещо не е настроено и по никакъв начин не иска да спре да мига. Може би това табло, не е за този модел и аз незнам точно. Искам да отбележа, че таблото ми което в момента не отчита км, не е от дизелов модел, а от бензинов модел - оборотомера ми е разграфен до 8 000 оборота, но все пак уредите си отчитат правилно. Единствено, че изминатите км. не се отчитат. Някой може ли да сподели ако е наясно от какво може да е този проблем и евентуално, как мога да го оправя ?П.С.: Казаха ми, че може да се е повредило, ако съм занулявал километража в движение.Автомобила е Fiat Punto 1.9 JTD 80hp 2001 год. модел.Благодаря предварително.Преместена.Модераторски екип на Fiatforum.bg
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с отчитане на изминати км на Fiat Punto 1.9 JTD 80hp
Collapse
X
-
Това става като не се сложи правилната чек сума, когато са ти връщали километража.Сега:1. Или сменяш цялото табло с някое друго от морга.2. Или даваш на някой да ти презапише паметта му.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
И така колеги подобен проблем и при мен.
skarabeq написа:BO написа:Това става като не се сложи правилната чек сума, когато са ти връщали километража.Сега:1. Или сменяш цялото табло с някое друго от морга.2. Или даваш на някой да ти презапише паметта му.Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
Здрасти колега...
Здрасти колега,колата е Фиат Брава бензин-1.6/16 1997г,метален колектор,полукръглите прибори на таблото.Проблема е,че зацикли отчитането на общия киометраж без обяснима причина.Може би отслабнал АБ,но стават вече две сецмици няма прзнаци да е по-изтощен от нормалното.Купих си кабел за диагностика и с негова помощ ще следя колометрите до момента,в който разбера дали може да се нулират километрите на съществуващото табло.Ако могат нулирам ,ако не-остава си така.Благодаря за вниманиетоFiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
За твоето табло ще трябва да разпоиш паметта му, за да я изчетеш. След това се коригират километрите и чек сумата, и после запис обратно на паметта, и накрая отново запояване на таблото.Ако ми дадеш дъмп от паметта на таблото ще мога да ти наглася километрите на каквито ги искаш, за да си оправиш проблема.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: И така колеги подобен проблем и при мен.
pl4 8rp написа:skarabeq написа:BO написа:Това става като не се сложи правилната чек сума, когато са ти връщали километража.Сега:1. Или сменяш цялото табло с някое друго от морга.2. Или даваш на някой да ти презапише паметта му.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар