Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не идва ток към помпата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не идва ток към помпата?

Fiat bravo 1.8... Помпата работи. Подадох и напрежение и скимти, но не иска когато дам контакт. Бушоните и релетата са от дясно под жабката, нали? Бушоните са у ред, а релетата цъкат като давам контакт. Махам задните седалки, всичко е уред. Всичко започна след като един ме удари лекичко отпред. На 2-рото палене - дотам. Общо взето ми спука бронята само. Ама веднага след това запалих и тръгнах. Спрех за 3 минути и да запаля пак - на-най. Палеше на 2-3 завъртания и гаснеше. Мерих кабелите и маса идва, но не и напрежение.Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Има бутон намиращ се пред предна лява колонка в краката на шофьора.Натискаш и почва да пали.
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Пробвах бутона. Той като го натиснеш не потъва или нещо. Постоянно го натискам и то прицъква нещо в него, но не иска да се чуе помпата като давам контакт... Все едно бутона е преебан, не мога да го разбера. Трябва ли да се чуе хубаво щрак като го натиснеш или точно така едно никакво цъкане да прави като го натискаш. Да не тоя бутон да е изкочил нагоре и един вид да му шибна един удар отгоре и да потъне отново?
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Разглоби го и го дай на късо. Предполагам че натискаш бутона под седалката не нещо друго
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

кола

Бутона за да работи / да е на късо/ трябва да е натиснат и не излиза ако не се удари рязко като при ударама щом не свети кода НЕ би трябвало да е от негоЕ може да го извадиш има 2 винта Някъде другаде прави проблем
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Да, за бутона под седалката говорим. Силно ли трябва да го натиснеш или какво? Аз лесно ще отвия имбусите дето са там и ще го извадя. Не те разбрах за кода. Бях ударен да, запали колата тръгна и на следващото гасене, нямаше палене и при мерене няма ток към помпата.
            Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Хора, qnkov в първия си пост е написал, че маса ИМА. Стига с този бутон. Явно се губи +. Тръгва се по веригата от релето към помпата и ще се разбере къде е проблема.
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Оправих нещата. Бутона просто се беше попрецакал и го оправих и всичко е ток, но пък друг проблем излезе... Явно от бутанията и опитите да запали колата, но пък се чува шум от цилиндрите някакъв. Ще пусна тема.
                Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

qnkov написа:
                  Оправих нещата. Бутона просто се беше попрецакал и го оправих...
                  Това е добре, но в началото си подал грешна информация. Добре че колегите не вярват на всичко написано.
                  qnkov написа:
                  ... Мерих кабелите и маса идва, но не и напрежение.

Коментар

Еми, при подаване на маса от кабела за помпата и напрежение от габарита, пробника ми светеше. Аз така разбирам, че масата ми я има.
                    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Явно е била бая тънка маса. :D

Коментар

Отново ми се случи този проблем, без да съм удрян или нещо. Спирам колата и след това като се опитам да я запаля - нанай. Давам контакт и не чувам помпата. Веднага отивам кум бутона под седалката и не беше излезнал навън... Дигам го и го вкарам пак надолу и пак не иска да се чуе помпата. Сигурно си играх 50 пъти да го вдигам и натискам тоя бутон, докато накрая колата запали. Когато тръгнах да я паля помпата пак не се чуваше при контакт, но колата успя да запали и след това при другите вкл. на контакт помпата си издаваше звук? Какъв е проблема сега? Преебан бутон?Само да кажа, че и при 2-та пъти това ми се случва докато карам на резерва? Може ли да има нещо общо с това или не.
                        Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Е ми колега налей повечко гориво и ако се оправи ще търсим проблема в кошницата на помпата и маркучите.
                          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

кола

Сложи повече гориво да не свети резервата смени бутона или го дай на късо ако са нагорели пластинките докато си карал на мини резерва помпата се товари и кабелите и буксите нагоряват
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Един вид направо 2-та кабела дето влизат в бутона да ги вържа и да ги оставя така? Такъв бутон от къде мога да го купя нов? Не знам как да го запиша в нета да го търся.Edit; Днес не иска да ми запали пак колата. Ръчках тоя бутон, и не, не иска, помпата не се чува. Накрая 2-та кабела дето влизат в бутона ги отрязах и вързах един за друг и пак не... Отидох и подадох от габарита напрежение на помпата и тя си шуми, та запалих и колата, но махна ли кабелите приключва. Почнах да намеря всички бушони на ново, всичко си е ОК, релетата към помпата, бушоните там, всичко свети и цъка. Мерим с 12 волт пробник на кабелите към помпата - не, няма напрежение. Накрая с напрежение от габарита (един кабел с който взимам ток от габарита и съм го вързал за фазовия на помпата) колата си върна тока към помпата, а липсваше?! Един вид когато тя реши дава ток към помпата... Добре де, от къде идва това смешно нещо? Възможно ли е от релетата? Те цъкат, дори ги отварях, да не са лепнали, но не са. Кое може да се ебава така?>
                              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Working...
                              X