Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със заводското радио на Фиат Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със заводското радио на Фиат Браво

Здравейте колеги от скоро имам Браво JTD 2001 година закупена от колега от форума, като преди това пак имах Браво но с 1.4 двигател. Старото ми Браво нямаше заводско радио,а тази има и всички знаем как това придава перфектно завършен вид на цялостната визия на таблото. Но в моя случай въпроса с радиото приключва само до визията, защото на практика то е неизползваемо според моите разбирания. А ето и проблема. Значи първо или аз незнам как става или по принцип не може, а именно да търся автоматично станции. Натискам стрелкичката нагоре и почват да се превъртат честотите но превъртането не спира на никоя честота и това продължава до безкрайност докато аз не спра търсенето. Единствено за сега успявам само с ръчен режим на търсене където е стъпката е 0,1 Mhz. Така....да речем, че съм намерил 2-3 станции и съм ги запаметил(поне така си мисля) чрез задържане на някой бутон от 1 до 6 и си оставям така да слушам станцията и след 15 секунди до минута максимум превъртащата се скала с честотите се появява, звука спира и все едно почва да търси нова честота като след 2-3 секунди спира и пак се появява радиото което съм слушал и това до безкрайност докато не се изнервя и не спра радиото. Този случай е при радиа които са със силен сигнал(по моите разбирания такива при които им излиза името на дисплея). В другия случай при радиа сп ослаб сигнал които не показват името си на дисплея след 15-20 секунди почва само да си търси нови честоти и търси докато не намери следващата с най-добър сигнал и си остава там. В най общи линии проблема е, че радиото почва само да си сканира и в единия случай смао си прекъсва сканирането и се връща на слушаното радио а в другия случай не се връща ами си намира нова станция. Играл съм си с какви ли не опции като: IS ON, IS OFF, TP ON, TP OFF, но проблема пак си го има. Моля някой ако знае как да се оправи да сподели било то и ремонт със чук или хвърляне от 8-я етаж. Ползвам съм един куп радиа и никое не си е търсило станция по собствено желание без аз да го накарам. Имам книжка от Фиат за радиото но по закона на Мърфи точно моя модел го няма там, а и книжката е на италиански. Модела ми е като този от снимката: AD 182 M мисля , че беше
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Колега и аз съм с този проблем.При мен се връща на станцията, но това автоматично търсене ме влудява и май скоро ще го хвърлям... много дразни.Имаше няколко дни беше се оправило или аз го бях(чрез менюто), но не съм сигурен.И сега пак е на този авто режим всичко пробвах и ефект ,,0,,Аз имам съмнения, че се ресетва ама пък станциите ги помни.Моля ако някой знае как да реши проблема на двама новобранци да сподели.Предварително благодаря
    Fiat Marea 2.4 JTD+
    Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
    Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
    Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

Re: Проблем със заводското радио на Фиат Браво

mitkosoft написа:
      Здравейте колеги ...
      От написаното разбирам, че може би имаш проблем с антената и затова не може да хване нищо на автоматично търсене. Плюс това има една функция AF мисля беше и ако тя е включена, при намаляне силата на сигнала радиото автоматично започва да търси по-силен сигнал. Но без антена ще намери нищо...
      Stop giving directions, just say "Follow me."
      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Задръж стрелките нагоре/надолу откъдето се сменят станциите, така ще ти изключи автоматичното търсене.

Коментар

Bane написа:
          Задръж стрелките нагоре/надолу откъдето се сменят станциите, така ще ти изключи автоматичното търсене.
          Правих го колега, пак не става, като не му хареса сигнала или когато му скимне прекъсва и почва да си търси...примерно ако е на 96.2 стига до 101-102 и се връща пак на слушаната станция
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Аз съм със същото радио... Задръх Exp, разгледай менютата и запомни или си запиши някъде, кое как ти е настроено, сега ще сляза да видя, моето да видим дали ще има разлика в настройките, че и с моето имах такъв проблем, ама цъках там бутони разни и го оправих, ама не помня как.

Коментар

мерси колега много ще съм благодарен да кажеш кое да цъкна
              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Bane написа:
                Аз съм със същото радио... Задръх Exp, разгледай менютата и запомни или си запиши някъде, кое как ти е настроено, сега ще сляза да видя, моето да видим дали ще има разлика в настройките, че и с моето имах такъв проблем, ама цъках там бутони разни и го оправих, ама не помня как.
                от ЕКСП менюто всичко ми е на ОФФ...ако можеш кажи твойте настройки как са да си ги направя като теб
                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

BN ми е на FM 1, тва мисля са различните радиовълни, ама не съм сигурен.sync - off тва мисля е за синхронизация на предни и задни колониlrn - offreg - offloc - offmono - offloud - on т’ва е за силата на звука пак не те касае в случаяfader - off т’ва мисля е за ехо, ама не съм сигуренDoly - off - ако имаш задна линия колони, включваш това и махаш преходника отзад на радиотоIGN - off това е дали да ти се включва радиото със запалването.AF ми е включено, но не помня с това ли се оправи предния път, нито сега намерих как да го махна/сложа.Освен с IS, не виждам от какво друго може да се сменят сами...Но щом

Коментар

Bane написа:
                    BN ми е на FM 1, тва мисля са различните радиовълни, ама не съм сигурен.sync - off тва мисля е за синхронизация на предни и задни колониlrn - offreg - offloc - offmono - offloud - on т’ва е за силата на звука пак не те касае в случаяfader - off т’ва мисля е за ехо, ама не съм сигуренDoly - off - ако имаш задна линия колони, включваш това и махаш преходника отзад на радиотоIGN - off това е дали да ти се включва радиото със запалването.AF ми е включено, но не помня с това ли се оправи предния път, нито сега намерих как да го махна/сложа.Освен с IS, не виждам от какво друго може да се сменят сами...Но щом
                    те с определени настройки ги спирам да се сменят сами, но не мога да спра по никакъв начин досадното прекъсване на радиото и почват да се превъртат честотите и след 5-6 секунди радиото се връщатам където съм го слушал....примерно слушам си витоша и както си слушам почва да сканира и докато го осъзная се връща пак на витоша........
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Да не би да се пресичат честотите, на мен ми се случва чат-пат като си пътувам за село. Както съм на фреш, без да натискам нищо ми се включва някакво радио хоризонт ли к’во беше.Но става 1 на 5 пъти сигурно. В различните райони, различните станции имат различни честоти и примерно си на честота 88.8, и преминаваш през район, в който на тая честота има друга станция и антената засича промяната в сигнала и за това се сменя.Но постоянно да става така, не знам от к’во може да е.За т’ва си изкарваш един Aux и мушкаш някъв плейър или телефона и си ти.

Коментар

Bane написа:
                        Да не би да се пресичат честотите, на мен ми се случва чат-пат като си пътувам за село. Както съм на фреш, без да натискам нищо ми се включва някакво радио хоризонт ли к’во беше.Но става 1 на 5 пъти сигурно. В различните райони, различните станции имат различни честоти и примерно си на честота 88.8, и преминаваш през район, в който на тая честота има друга станция и антената засича промяната в сигнала и за това се сменя.Но постоянно да става така, не знам от к’во може да е.За т’ва си изкарваш един Aux и мушкаш някъв плейър или телефона и си ти.
                        тва за аукса лесно но слушам и радио доста често та ако ен се оправи по добре да го хвърлям и да си слагам нещо друго
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Занеси го в някой сервиз да проверят за студена спойка.

Коментар

Bane написа:
                            Занеси го в някой сервиз да проверят за студена спойка.
                            то майката му не е до го карам да го ремонтират да ми презапояват чипове да го пръскат с контактен спрей и да ми кажат дай 50 лева щото СМД елементите се поят много трудно с оборудване за хиляди левове. имам друго браво със СД Сони със колони блаупункт отпред и сони отзад...да прехвърля музиката е най-лесното...просто този касетофон придава завършена форма на колата и тва е единствената причина да искам да го оставя и да видя дали може да се оправи без вложения...то ако ще влагам пари си слагам другата музика...за кое иначе а оставям този касетофо...заради умопомрачителната му мощност от 4х5 вата ли или заради дисплея който като го натиснеш само тогава показва символи..
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Идеално , и аз откачах с т’ва търсене на сигнал.... Дори да пращи лекичко не ми пречи да го слушам и т’ва пак си търси сигнал, откачах идвало ми е да му бия една песница :DУтре ще ги пробвам тия настройки, макар че на EXP до колкото помня излизаше само настройка за часовника :SЕдит: Само че моето е касетофонче а това на снимката или съм кьорав или си е цд и затова може да нямам такива настройки...
                              Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
                              Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
                              Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
                              Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
                              Убий скороста - Спаси дете!

Коментар

Working...
                              X