Здравейте колеги от скоро имам Браво JTD 2001 година закупена от колега от форума, като преди това пак имах Браво но с 1.4 двигател. Старото ми Браво нямаше заводско радио,а тази има и всички знаем как това придава перфектно завършен вид на цялостната визия на таблото. Но в моя случай въпроса с радиото приключва само до визията, защото на практика то е неизползваемо според моите разбирания. А ето и проблема. Значи първо или аз незнам как става или по принцип не може, а именно да търся автоматично станции. Натискам стрелкичката нагоре и почват да се превъртат честотите но превъртането не спира на никоя честота и това продължава до безкрайност докато аз не спра търсенето. Единствено за сега успявам само с ръчен режим на търсене където е стъпката е 0,1 Mhz. Така....да речем, че съм намерил 2-3 станции и съм ги запаметил(поне така си мисля) чрез задържане на някой бутон от 1 до 6 и си оставям така да слушам станцията и след 15 секунди до минута максимум превъртащата се скала с честотите се появява, звука спира и все едно почва да търси нова честота като след 2-3 секунди спира и пак се появява радиото което съм слушал и това до безкрайност докато не се изнервя и не спра радиото. Този случай е при радиа които са със силен сигнал(по моите разбирания такива при които им излиза името на дисплея). В другия случай при радиа сп ослаб сигнал които не показват името си на дисплея след 15-20 секунди почва само да си търси нови честоти и търси докато не намери следващата с най-добър сигнал и си остава там. В най общи линии проблема е, че радиото почва само да си сканира и в единия случай смао си прекъсва сканирането и се връща на слушаното радио а в другия случай не се връща ами си намира нова станция. Играл съм си с какви ли не опции като: IS ON, IS OFF, TP ON, TP OFF, но проблема пак си го има. Моля някой ако знае как да се оправи да сподели било то и ремонт със чук или хвърляне от 8-я етаж. Ползвам съм един куп радиа и никое не си е търсило станция по собствено желание без аз да го накарам. Имам книжка от Фиат за радиото но по закона на Мърфи точно моя модел го няма там, а и книжката е на италиански. Модела ми е като този от снимката: AD 182 M мисля , че беше
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със заводското радио на Фиат Браво
Collapse
X
-
Колега и аз съм с този проблем.При мен се връща на станцията, но това автоматично търсене ме влудява и май скоро ще го хвърлям... много дразни.Имаше няколко дни беше се оправило или аз го бях(чрез менюто), но не съм сигурен.И сега пак е на този авто режим всичко пробвах и ефект ,,0,,Аз имам съмнения, че се ресетва ама пък станциите ги помни.Моля ако някой знае как да реши проблема на двама новобранци да сподели.Предварително благодаряFiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
-
Re: Проблем със заводското радио на Фиат Браво
mitkosoft написа:Здравейте колеги ...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Bane
Задръж стрелките нагоре/надолу откъдето се сменят станциите, така ще ти изключи автоматичното търсене.
Коментар
-
Bane написа:Задръж стрелките нагоре/надолу откъдето се сменят станциите, така ще ти изключи автоматичното търсене.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Bane
Аз съм със същото радио... Задръх Exp, разгледай менютата и запомни или си запиши някъде, кое как ти е настроено, сега ще сляза да видя, моето да видим дали ще има разлика в настройките, че и с моето имах такъв проблем, ама цъках там бутони разни и го оправих, ама не помня как.
Коментар
-
Bane написа:Аз съм със същото радио... Задръх Exp, разгледай менютата и запомни или си запиши някъде, кое как ти е настроено, сега ще сляза да видя, моето да видим дали ще има разлика в настройките, че и с моето имах такъв проблем, ама цъках там бутони разни и го оправих, ама не помня как.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Bane
BN ми е на FM 1, тва мисля са различните радиовълни, ама не съм сигурен.sync - off тва мисля е за синхронизация на предни и задни колониlrn - offreg - offloc - offmono - offloud - on т’ва е за силата на звука пак не те касае в случаяfader - off т’ва мисля е за ехо, ама не съм сигуренDoly - off - ако имаш задна линия колони, включваш това и махаш преходника отзад на радиотоIGN - off това е дали да ти се включва радиото със запалването.AF ми е включено, но не помня с това ли се оправи предния път, нито сега намерих как да го махна/сложа.Освен с IS, не виждам от какво друго може да се сменят сами...Но щом
Коментар
-
Bane написа:BN ми е на FM 1, тва мисля са различните радиовълни, ама не съм сигурен.sync - off тва мисля е за синхронизация на предни и задни колониlrn - offreg - offloc - offmono - offloud - on т’ва е за силата на звука пак не те касае в случаяfader - off т’ва мисля е за ехо, ама не съм сигуренDoly - off - ако имаш задна линия колони, включваш това и махаш преходника отзад на радиотоIGN - off това е дали да ти се включва радиото със запалването.AF ми е включено, но не помня с това ли се оправи предния път, нито сега намерих как да го махна/сложа.Освен с IS, не виждам от какво друго може да се сменят сами...Но щомFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Bane
Да не би да се пресичат честотите, на мен ми се случва чат-пат като си пътувам за село. Както съм на фреш, без да натискам нищо ми се включва някакво радио хоризонт ли к’во беше.Но става 1 на 5 пъти сигурно. В различните райони, различните станции имат различни честоти и примерно си на честота 88.8, и преминаваш през район, в който на тая честота има друга станция и антената засича промяната в сигнала и за това се сменя.Но постоянно да става така, не знам от к’во може да е.За т’ва си изкарваш един Aux и мушкаш някъв плейър или телефона и си ти.
Коментар
-
Bane написа:Да не би да се пресичат честотите, на мен ми се случва чат-пат като си пътувам за село. Както съм на фреш, без да натискам нищо ми се включва някакво радио хоризонт ли к’во беше.Но става 1 на 5 пъти сигурно. В различните райони, различните станции имат различни честоти и примерно си на честота 88.8, и преминаваш през район, в който на тая честота има друга станция и антената засича промяната в сигнала и за това се сменя.Но постоянно да става така, не знам от к’во може да е.За т’ва си изкарваш един Aux и мушкаш някъв плейър или телефона и си ти.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Bane
-
Bane написа:Занеси го в някой сервиз да проверят за студена спойка.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Идеално , и аз откачах с т’ва търсене на сигнал.... Дори да пращи лекичко не ми пречи да го слушам и т’ва пак си търси сигнал, откачах идвало ми е да му бия една песница :DУтре ще ги пробвам тия настройки, макар че на EXP до колкото помня излизаше само настройка за часовника :SЕдит: Само че моето е касетофонче а това на снимката или съм кьорав или си е цд и затова може да нямам такива настройки...Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар