днеска смених страничното огледало сложих от фиат браво и ми даде грешка ERROR EH или EN как може да се оправи или да търса оригинално огледало
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешка на фиат мареа
Collapse
X
-
nikolce написа:Там се намира датчика за външната температура.
Коментар
-
Виж от долната страна на огледалото, на корубата трябва да има черна стърчаща пъпка. Това е датчика за външна температура. Обаче няма значение, ако ти трябва само стъклото. Ще трябва да разглобиш огледалото. Първо развиваш трите болта в основата, и след това двата болта на самата куруба. Целият механизъм излиза напред. Разкачаш огледалото от щипките (4броя). Откачаш клемите от огледалото (нали е с подгрев), и това е. После по обратният ред.Съдейки по снимките на колата ти, най-вероятно си с полуавтоматичен климатик, можеш да му направиш самодиагностика. Виж как в тази тема, мнение 6 и 7 -> Полуавтоматичен климатик - Брава/о/Мареа.
Коментар
-
Дано не се окаже на колегата като при мен на мареата в основата и трите винта са толкова зверски корозирали че няма отвъртане дори счупих главата на накрайника и си остана в болта.А по интересно е положението на дясното огледало където трите винта в основата ги няма не знам как се държи но се отваря затваря луда работа можеби са скъсани при отвиване но е факт че са празни дупките исках да го сваля понеже нагоре не ми се движи огледалото а чувам че моторчето работи исках да пробам да го поправя но няма шанс да го отворя какъв е този метал толкова да корозира не знам.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
От "комет: си взимаш NTC 10K одължаваш му крачетата у ги запояваш на двата свободни пина на куплунга (розав и виолетов ако не ме лъже паметта).http://store.comet.bg/Catalogue/Product/17366/?fr=1343
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар