днеска смених страничното огледало сложих от фиат браво и ми даде грешка ERROR EH или EN как може да се оправи или да търса оригинално огледало
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешка на фиат мареа
Collapse
X
-
nikolce написа:Там се намира датчика за външната температура.Много си приказлив. Обясни подробно какво си направил. Цялото ли огледало смени, или само стъклото? Единият вариант е, новото огледало да няма датчик (кола без автоматичен климатик), или да е с повреден такъв, или при смяната ти да си прецакал кабела и/или датчика.
Коментар
-
Виж от долната страна на огледалото, на корубата трябва да има черна стърчаща пъпка. Това е датчика за външна температура. Обаче няма значение, ако ти трябва само стъклото. Ще трябва да разглобиш огледалото. Първо развиваш трите болта в основата, и след това двата болта на самата куруба. Целият механизъм излиза напред. Разкачаш огледалото от щипките (4броя). Откачаш клемите от огледалото (нали е с подгрев), и това е. После по обратният ред.Съдейки по снимките на колата ти, най-вероятно си с полуавтоматичен климатик, можеш да му направиш самодиагностика. Виж как в тази тема, мнение 6 и 7 -> Полуавтоматичен климатик - Брава/о/Мареа.
Коментар
-
Дано не се окаже на колегата като при мен на мареата в основата и трите винта са толкова зверски корозирали че няма отвъртане дори счупих главата на накрайника и си остана в болта.А по интересно е положението на дясното огледало където трите винта в основата ги няма не знам как се държи но се отваря затваря луда работа можеби са скъсани при отвиване но е факт че са празни дупките исках да го сваля понеже нагоре не ми се движи огледалото а чувам че моторчето работи исках да пробам да го поправя но няма шанс да го отворя какъв е този метал толкова да корозира не знам.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
От "комет: си взимаш NTC 10K одължаваш му крачетата у ги запояваш на двата свободни пина на куплунга (розав и виолетов ако не ме лъже паметта).http://store.comet.bg/Catalogue/Product/17366/?fr=1343
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар