Здравейте колеги днес открих проблем в задната чистачка търсих из форума но не намерих решение и реших да пусна нова тема значи да ми обясните в какво положение трябва да е ръчката за да пръска на задното стъкло налял съм течност във казанчето пълно е до горе .Като натисна ръчката напред се чува само помпичаката че се задейства друго нищо
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със задна чистачка
Collapse
X
-
Bane
Кажи к’ва е колата, като за начало може да провериш дали не се е извадил маркуча, сваляш оребрения маркуч който свързва багажника с тавана, или да пробваш да изчистиш дюзата с игла.
-
BravoКато натиснеш назад (както го правиш) трябва да пръска задната.Задръш повече време (20-30 секунди) и ако не иска, значи има проблем по трасето - запушена пръскалка, запекъл клапан и прочие.В заглавието си написал спирачка и малко се озорих докато разбера какво се случва :DПредните работят ли нормално?Може да свалиш кората на багажника, да откачиш маркучето от пръскалката и да видиш дали стига вода до там.Ако не стига, подозирам че е запекъл един тройник с гумен клапан в него, който се намира на капака на колата откъм ангренажа."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Да мястото е доста "удобно". Вземи фенер и огледай дали някой не е махнал въпросната клапа, или са се разкачили маркучите. Ако всичко е наред, означава че проблема е в нея и се налага смяна или ремонт (имаше тема, като я намеря ще я пусна). Аз лично когато търсих преди 3 години в Пловдив, всички ме гледаха като извънземни, когато ги питах за такава част, а след това не съм се и занимавал и все още си карам без задна пръскалка. Имам навика да си мия стъклата доста редовно с кухненска хартия и течност за чистачки :DEDIT: Ето ги и темите: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...c.php?p=575662Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Здр. До колкото разбрах, си махнал клапанчето и си сложил тръбичка. Колеги бяха писали във форума, че идеата на тоя клапан била да държи водата по трасето до задната прускалка. за да пръска веднага с натискането на лоста. Ако е само с тръбичка всеки път когато пръскаш на задния джам ще трябва да чакаш докато помпата дърпа водата от казанчето и ще се налага да държиш лоста повече време докато изпомпа водата през цялото купе.
Коментар
-
Може и да е замислено с тази цел, обаче в събота ми се беше запушила една от предните и видях че там няма такава клапа, пък си пръскат с натискането на лоста? При мен преди като работеше задната пръскалка беше махната мембраната и беше навита една видия. Нямах никакъв проблем и водата текваше веднага.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар