Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със задна чистачка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със задна чистачка

Здравейте колеги днес открих проблем в задната чистачка търсих из форума но не намерих решение и реших да пусна нова тема значи да ми обясните в какво положение трябва да е ръчката за да пръска на задното стъкло налял съм течност във казанчето пълно е до горе .Като натисна ръчката напред се чува само помпичаката че се задейства друго нищо
    FIAT BRAVO 1.6 16v 1997 година

Кажи к’ва е колата, като за начало може да провериш дали не се е извадил маркуча, сваляш оребрения маркуч който свързва багажника с тавана, или да пробваш да изчистиш дюзата с игла.

Коментар

BravoКато натиснеш назад (както го правиш) трябва да пръска задната.Задръш повече време (20-30 секунди) и ако не иска, значи има проблем по трасето - запушена пръскалка, запекъл клапан и прочие.В заглавието си написал спирачка и малко се озорих докато разбера какво се случва :DПредните работят ли нормално?Може да свалиш кората на багажника, да откачиш маркучето от пръскалката и да видиш дали стига вода до там.Ако не стига, подозирам че е запекъл един тройник с гумен клапан в него, който се намира на капака на колата откъм ангренажа.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Колата е Фиат Браво пробвах да чистя дюзичките отвънка с игла но нищо а да не би да бъркам с посоката на лостчето нещо не знам и аз

Коментар

Да предните си работят добре

Коментар

Е значи е именно от една клапа, която пречи да се връща водата обратно в казанчето. При мен се намира точно под бушоните/релетата при двигателя от ляво. Решението да си купиш нова.
            Прикачени файлове
            Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Колега до сега бях долу точно там където си оградил пръска течност като натисна лостчето какво да правя гледах гледах нищо не можах да видя

Коментар

Да мястото е доста "удобно". Вземи фенер и огледай дали някой не е махнал въпросната клапа, или са се разкачили маркучите. Ако всичко е наред, означава че проблема е в нея и се налага смяна или ремонт (имаше тема, като я намеря ще я пусна). Аз лично когато търсих преди 3 години в Пловдив, всички ме гледаха като извънземни, когато ги питах за такава част, а след това не съм се и занимавал и все още си карам без задна пръскалка. Имам навика да си мия стъклата доста редовно с кухненска хартия и течност за чистачки :DEDIT: Ето ги и темите: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...c.php?p=575662
                Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Благодаря ти много колега просто искам да си работи като хората и ме дразни така :D нали знаеш как е манията :D благодаря ти още веднъж А само да попитам това табло с бушоните маха ли се защото да ви кажа честно нямам идея как ще стигна до това клапанче

Коментар

Колеги проблема е оправен указа се че въпросното клапанче е паднала някъква капачка от него и мембраната вътре махнах го и сложих една тръбичка и работата заспа

Коментар

Здр. До колкото разбрах, си махнал клапанчето и си сложил тръбичка. Колеги бяха писали във форума, че идеата на тоя клапан била да държи водата по трасето до задната прускалка. за да пръска веднага с натискането на лоста. Ако е само с тръбичка всеки път когато пръскаш на задния джам ще трябва да чакаш докато помпата дърпа водата от казанчето и ще се налага да държиш лоста повече време докато изпомпа водата през цялото купе.

Коментар

Може и да е замислено с тази цел, обаче в събота ми се беше запушила една от предните и видях че там няма такава клапа, пък си пръскат с натискането на лоста? При мен преди като работеше задната пръскалка беше махната мембраната и беше навита една видия. Нямах никакъв проблем и водата текваше веднага.
                        Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

И при мен течността тръгва почти веднага не чакам много

Коментар

Пътя на водата до задната чистачка минава през цялото купе и затова се бави а на предната е къс пътя. Но щом си го пробвал на задната и не се бави значи може и без него.

Коментар

Working...
                            X