Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се сменят крушките на номера?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Как се сменят крушките на номера?

    Как се отваря плафончето за крушките на номера задният? Аз бърках с отверка, натисках, ама нещо не иска... Целият капак ли се отваря там или само капачето дето минава светлината през него? Не виждам болтчета, нищо, явно е на щипки нещо...
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

    #2
    Малко играчка е. Ето ти добра тема как да го направиш: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...c&start=15Аз лично първия път си играх така. След няколко пъти сваляне поради лоши крушки, вече го правя без да разглобявам нищо и цялата занимавка ми отнема около 30 секунди на крушка.Ето и още едно добро обяснение:
    ogi28b написа:
    С права отвертка се натиска лекичко отстрани една пластина, и плафончето пада. Ако номерът е плътно нагоре и пречи това да стане - ляга се на земята под бронята, и с ръка се бърка в кухината на бронта, хваща се буксата която влиза в плафона, и се развърта леко, и се вади нагоре.
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=46080&highlight=%F1%E2%E5%F2%EB%E8 %ED%E8+%E7%E0%E4%E5%ED+%ED%EE%EC%E5%F0
    Fiat Bravo 1.9 TD100

    Коментар


      #3
      Става въпрос за онази ламаринена пластинка? Аз я кривих, к’во ли не я правих, това плафонче не падна. ДДруг проблем? Аз си взех продълговати крушки, а в онази тема гледам някакви като на габаритите? Да не излиза, че съм дал 12 лева на вятъра?
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

      Коментар


        #4
        А мърдат ли изобщо плафоните. Ако не мърдат виж да не са залепени.
        Fiat Bravo 1.9 TD100

        Коментар


          #5
          Добре де, аз бъркам в отверката и я повдигам цялата. Цялото плафонче го откачвам но там към номера дето е не знам дали е на щипки или нещо. Лесно мога да напъна, но не да се счупя качките му?
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

          Коментар


            #6
            От едната страна е на щипка от другата има две пластмасови крачета. Така както го описваш, разбирам че щипката излиза, а тези две крачета не мърдат. Там идва и играчката: Първия път когато махах номера излязоха много лесно. Следващите пъти ги напънах малко повече и излязоха, без да махам номера но крачетата се бяха огънали. Изправих, което при мен стана много лесно, защото самата пластмаса на плафона е еластична и отново си ги върнах на място. Следващите пъти го правих по същия начин и крачетата все още са си здрави, макари многократното изправяне. Ако не ти се рискува сваляй номера, но внимавай да не повредиш пломбата външно, защото ще трябва да се разходиш до КАТ. Виждал съм някой да свалят и цялата броня, за да си сменят крушките, но не мисля че е нужно цялата тази хамалогия, но и това е вариант.
            Fiat Bravo 1.9 TD100

            Коментар


              #7
              Куршките какви са? Как се водят? Аз взех продълговати, но май не са такива.
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

              Коментар


                #8
                Стандарта се води W5W.Ето такива са оригиналните: Но след като изгърмяха няколко комплекта в рамките на 2-3 месеца сложих от този род (LED) и вече втора година не са изгорели:
                Fiat Bravo 1.9 TD100

                Коментар


                  #9
                  За смяна на крушките най лесно става като се бръкне под бронята завъртва се и изважда нагоре буксата която влиза в плафона а за самия плафон има едни пластини но първо махаш регистрационния номер без пломбата от КАТ имаше някъде описано във темите на форума как става
                  Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

                  Коментар

                  Working...
                  X