Здравейте колеги,трябва да си сменя клаксона, че моят изгоря. Имам два въпроса:1. Как най-лесно и бързо да стигна до него без да разглабям цялата предница 2. Предлагат ми клаксон от Брава, дали ще мога да го сложа на СтилотоБлагодаря предварително.Поздрави,
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на клаксон на Стило
Collapse
X
-
Re: Смяна на клаксон на Стило
fotop написа:Здравейте колеги,трябва да си сменя клаксона, че моят изгоря. Имам два въпроса:1. Как най-лесно и бързо да стигна до него без да разглабям цялата предница 2. Предлагат ми клаксон от Брава, дали ще мога да го сложа на СтилотоБлагодаря предварително.Поздрави,Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
Re: Смяна на клаксон на Стило
kiselo написа:fotop написа:Здравейте колеги,трябва да си сменя клаксона, че моят изгоря. Имам два въпроса:1. Как най-лесно и бързо да стигна до него без да разглабям цялата предница 2. Предлагат ми клаксон от Брава, дали ще мога да го сложа на СтилотоБлагодаря предварително.Поздрави,
Коментар
-
Мисля, че тук е мястото да споделя и аз за моя проблем. От няколко дена съм собственик на Стило 1,9 Мултиджет 88кВ. При първоначалният преглед в КАТ разбрах, че не работи клаксонът. И естествено БГ "пъдарят" ми каза да си го оправя там на място. Час и половина се мъчих да установя проблема, но не успях. В крайна сметка минах и без клаксон, но все пак трябва да го оправя. Това което съм проверил е всички предпазители под волана отдолу в ляво. И предпазителите при акумулатора. Дори размених местата на релето за клаксона с друго от същия тип. Но нямаше ефект. На слух чувам да цъка микроключето на самия волан, но реле не чувам нито в купето , нито в отсека на двигателя. Затова си мисля , че тромбите са ОК. Най вероятно не достига напрежение от волана до релето за клаксона. Пиша тук ако някой може да ми даде схема по която да гледам и да проследя веригата за клаксона.Или колкото може по-кратко, или колко може по-приятно.
Коментар
-
Здрасти колега...
pkmitko написа:Мисля, че тук е мястото да споделя и аз за моя проблем. От няколко дена съм собственик на Стило 1,9 Мултиджет Пиша тук ако някой може да ми даде схема по която да гледам и да проследя веригата за клаксона.Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
кола
Някъде тук трябва да е в бронятаили Като извадиш малката част на одкалника трябва да севида от двете страниhttp://www.fiatforum.com/cinquecento...gon-lol-3.html
Коментар
-
pkmitko написа:Благодаря на всички за отзивите. Разглобих волана и корите около него. Оказа се най-лесният вариант. Буксата при предпазителите се беше откачила. Сега вече работи клаксонът и грешката с аербега също изчезна. :D :PКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
cs_aleksandar написа:pkmitko написа:Благодаря на всички за отзивите. Разглобих волана и корите около него. Оказа се най-лесният вариант. Буксата при предпазителите се беше откачила. Сега вече работи клаксонът и грешката с аербега също изчезна. :D :PКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
cs_aleksandar написа:pkmitko написа:Благодаря на всички за отзивите. Разглобих волана и корите около него. Оказа се най-лесният вариант. Буксата при предпазителите се беше откачила. Сега вече работи клаксонът и грешката с аербега също изчезна. :D :PИли колкото може по-кратко, или колко може по-приятно.
Коментар
-
ето ви снимка на кабелитес червено кръгче е буксата на Клаксонаснимката е взета от тази темаШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Аз лично най-лесно го смених, бъркайки през и под бронята отпред отдясно, от там се вижда. Трябва ключ ти 10. И при мен беше изгорял.Не е лошо да имаш помощник да ти държи контра, защото има навика да се върти около болта си.И между другото, при италианеца са по 5 лева.Lancia Thesis 2.4 20V LPG 2003 г.
Peugeot 3008 1.6 HDI 120 2018 г.
Коментар
-
Колеги, колата беше при майстора за смяна на предни дискове и биалети. След като я взех, не ми работеше клаксона. Майсторът каза, че той няма нищо общо, ама аз не вярвам много на такива съвпадения. Възможно ли е нещо да е разкачил и къде точно да проверя? Предпазителят го проверих - здрав е.
Коментар
-
Да. Намерих я къде е. Извадих казанчето за течността за чистачки и така отгоре стигнах до нея. Буксата си беше закачена, въпреки това пробвах да я донаместя. Отделно самата тромба отнесе малко бой. И клаксона се оправи. Поне засега. Доволен съм, въпреки че и малко притеснен, че може пак да ме изненада. Явно нещо не бива.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар