Проблема е следния:Колата ми е Ланчия Делта 1.6 16 103кс 1997, ECU: Magneti Marelli IAW 49F. Кабела ми е VAG COM 409.1 + отделно преход към 3 пинов куплунг.По никакъв начин не мога да направя връзка с FiatEcuScan (MultiEcuScan). Със същия кабел,компютър, софтуер, всичко 1:1 нямам проблеми с Фиат Мареа, същия мотор и ECU, 1999г. Единственатаразлика е, че на 3 пиновия куплунг на Фиата има 2 кабела, а на моята са 3. Със същата комбинация от кабел, софтуер, компютър се свързвам без проблеми с Lancia Kappa 2000 155к.с. 1999г., при нея пак кабелчетата на буксата са 2??? Пробвах и с Elm327 и пак нищо. Проблема гарантирано не е в Ланчията, защото с тестер на Бош се свързва без проблеми.Просто вече не знам какво да мисля..... Ако някой има някакви идеи или се е сблъсквал с подобенпроблем, моля за съвет. Пуснах темата в Ланчия форума, но там нямаше особено полезни мнения, моля ви ако някой се сблъсквал с подобен проблем, да сподели. Последно купих VAG 12.12, но с него не иска да сработи Multiecuscan-a.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с диагностика на Magneti Marelli IAW 49F
Collapse
X
-
кола
Има модел в програмата LanciaDelta ’961.6 16V Magneti Marelli IAW 1AF Injection (1.6 16V) |INFO|DTC|PRM|ACT| KLOBDKey 3-PinBosch ABS 5.3 |INFO|DTC|PRM|ACT| KLOBDKey 3-PinLanciaDelta ’981.6 16V Magneti Marelli IAW 49F Injection (1.6) |INFO|DTC|PRM|ACT|ADJ| KLELMOBDKey 3-PinBosch ABS 5.3 |INFO|DTC|PRM|ACT| KLOBD Key 3-Pin
Коментар
-
След като на делтата буксата е с 3 кабела ,пробвай да размениш местата , на левия и десния, средния трябва да е маса.На Мареа с еку Iaw 49f Кабелите са два маса в средата и К линия в дясно.При теб може би К линията е в ляво. Само предположение. Даже аз на твое място бих махнал 3 пиновия преход и директно от ваг кома 7 краче мисля че К, и 5 мисля че е маса
Коментар
-
Първо на всичко изключено виж на трипиновия конектор средното ли е маса(-). След това провери на някой от пиновете да не идва 12 волта. Не трябва да има. Пробвай да размениш местата на двата крайни. Пускаш ли +12 към кабела? Друго не се сещам....П.П. колегата ме е изпреварилkiriluz1 написа:....... бих махнал 3 пиновия преход и директно от ваг кома 7 краче мисля че К, и 5 мисля че е масаNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар