Колеги след като неуспешно бях в два сервиза да направа диагностика на колата безуспешно тъй като и в двата сервиза софтуера им не намира колата погледнете снимката по долу буксите са две от ляво горе при мотора демек от страна на пасажера едната плоската която е с два кабела а пичовете казват че трябва да са три кабела демек един липсва или е скъсан или не знам какво му се е случило понеже така купих колата.Аз нищо не съм пипал да преправям или попрявям те твърдят че трябва да има и друга малка буксичка но не като тая на снимката и честно казано ме хвърлиха в шах с пешката .Моля някой от вас с кола като моята да се изкажат или някой да даде съвет аджаба какво да правя за да реша проблема .Мисля да развия там изолирбанда които се вижда и да вида нямали да се покажат някакви скъсани кабели.Колата е Фиат Мареа седан от 98 мотора е 1.8 16 в бензин .Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с буксите за диагностика !!!
Collapse
X
-
Значи Хора проблем няма така ли да го разбирам ? Че се видях в чудо единия майстор вика тая кола нещо не е в ред не я намира компа другия вика абе тука липсва кабел не ти намирам колата побърках се а ЕКУто е наистина Хитачи даже на този модел излизат 2 Хитачита та ме питаха кое от двете мене да ме питат те са с техниката това работят по цял ден бахти тва е да живееш в малак град с два сервиза на кръст.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Е Благодаря на всички отговорили падна ми камък от сърцето.Колеги поне тези от вас които са ми по близко там Монтана,Видин,Враца и София ако някой има такива кабели за диагностика и подходящия софтуер да докарам каручката да я закачим има грешки за изчистване и абс не работи да видя какво му е че тука в тоя моя град така наречените майстори живота ми скъсиха па ще пием по неколко бири то са знае .Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
S_BANKOV написа:Те кабелите са два ама при мен не стоят така, и са двете крайни дупки, АБС се чете от друга букса.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Aз принципно съм съгласен ама вече хептем се шашнах .За кабелите разбрах че са ОК.Но това ли са буксите за диагностика тогава или да ги търся другаде може и аз да бъркам бахти в кви филми се вкарах с тези букси за диагностика не е истина някой няма ли подръка на тая каручка снимки да видя къде са прословутите букси и как изглеждат .Те в интерес на истината и в сервиза се чудиха тези ли са не са ли тези ама като не намериха други вързаха я на тези е на тях не стана и казаха че не са в ред и че им липсва кабел :DМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Колега моята Мареа е същата утре ще ти снимам буксата на ЕКУ , че сега е тъмно , кабелите на ЕКУ - то са два и диагностиката се прави много лесно , на моята си правя сама диагностика с Fiat Ecu Scan.А за сервизите за диагностика няма да коментирам просто са под всякаква критика , първо нямат необходим софтуер второ не знаят какво точно правят .Fiat Marea 1.8i 1998 г. Gazova uredba
Lancya Lybra 1.8i SW 1999 г. gazov injekcion
Коментар
-
Колежке Иве Ще ти бъда адски Благодарен да пратиш снимки щото за сервизите си адски права що се касае до диагностиката.Не искам да се натрапвам но бих те помолил щом имаш подходящия софтуер ще е възможно ли когато имаш време и желание евентуално да докарам колата да я закачим не ми е толкова далече виждам че си от Бяла Слатина пък ще си платя само да се свърши работа .Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Ако имаш лаптоп, направо си поръчай кабелите а 35-40 лв. и си прави диагностиката по всяко време )Кабели има в продавалник море."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар