Гледам някакви ксенон системи за по 40-50лв. Ще слагам скоро, та въпроса ми е какъв ксенон да гледам ? Какво ще ми препоръчате ?Фара е с лупа на късите и обикновен рефлектор на дългите. Ще слагам само на късите.Благодаря Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв ксенон за Крома 2008 ?
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:За тази по нова кола виж нещо по доброима такива ксенони направо с лупи и трябва да е 55 W или да има съпротивлениеBravo 1.9d 97г
Коментар
-
На дългите не е необходим ксенон, защото загрява бавно и просто не е ефективен.А и винаги може да сложиш по-хубави крушки на дългите и да не виждаш разлика между късите и дългите.Така, че взимай първия 55в с АЦ баласт. Не го мисли толкова, няма кой знае какво да му се чудиш.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:На дългите не е необходим ксенон, защото загрява бавно и просто не е ефективен.А и винаги може да сложиш по-хубави крушки на дългите и да не виждаш разлика между късите и дългите.Така, че взимай първия 55в с АЦ баласт. Не го мисли толкова, няма кой знае какво да му се чудиш.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Честото включване и изключване на дългите при нощно каране е по-неефективно, понеже им трябват около 4-5 секунди да светнат на макс, а това са си около 100 метра със 90 км/ч.Карал съм и с двете комбинации и поне на мен ми е по-приятно да карам с халогенни дълги и ксенон на късите отколкото само ксенон.Пък ако ви дразни халогенната светлина има едни сини халогенни крушки - праскаш на дългите такива и заспива.И все пак не забравяйте, че на всеки различно му понасят различните светлини и всичко е до личен вкус и предпочитания"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Честото включване и изключване на дългите при нощно каране е по-неефективно, понеже им трябват около 4-5 секунди да светнат на макс, а това са си около 100 метра със 90 км/ч.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
А, не съм казвал, че е проблем, просто това им е недостатъка, че не получаваш светлината веднага.Както писах и горе, шофирането при всеки е индивидуално.На мен ми се налага доста често да превключам, понеже се движа по маршрут с умерено силен трафик и ксеноновите дълги не са ми в помощ, както казах пробвал съм ги."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
nsn написа:Значи проблем са 4-5сек и 100м за да светнат добре ксеноните(до тук добре,самата истина)но ти преди тези 4-5сек си карал 2-3-10мин и Хкм на къси и изведнъж се появяват проблемни 4-5сек-стига бе хора,това е несериозно.
Коментар
-
nikolce написа:nsn написа:Значи проблем са 4-5сек и 100м за да светнат добре ксеноните(до тук добре,самата истина)но ти преди тези 4-5сек си карал 2-3-10мин и Хкм на къси и изведнъж се появяват проблемни 4-5сек-стига бе хора,това е несериозно.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:BO написа:На дългите не е необходим ксенон, защото загрява бавно и просто не е ефективен.А и винаги може да сложиш по-хубави крушки на дългите и да не виждаш разлика между късите и дългите.Така, че взимай първия 55в с АЦ баласт. Не го мисли толкова, няма кой знае какво да му се чудиш.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
nsn написа:След 30сек ксенона се пали веднага(не му трябва време да загрее)и имаш нужната светлина на момента,за да ти покаже на къде са завоите:D
Коментар
-
BO написа:На дългите не е необходим ксенон, защото загрява бавно и просто не е ефективен.А и винаги може да сложиш по-хубави крушки на дългите и да не виждаш разлика между късите и дългите.Така, че взимай първия 55в с АЦ баласт. Не го мисли толкова, няма кой знае какво да му се чудиш.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар