Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диагностика на Опел Корса

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Диагностика на Опел Корса

Колеги,Извинявам се, че пускам темата тук, но в Опел форума не са много отзивчиви. Та да си дойдем на думата. Има ли някой Оп-ком и има ли желание да ми услужи? През мен минаха два броя, но проблема им е, че са бъгави и немогат да се свържат по протокол KW82 чрез пин 12. По чуждите форуми има ограничена информация за замяна на едно от съпротивленията, но при мен това не проработи. Честно казано ме е страх да си купя Оп-ком, защото може да е същия като двата които минаха през мен.Още веднъж се извинявам, че питам тук, но във форума има доста хора, които се занимават не само с Фиат. Ей тук ми е и темата в Опел форума http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=119142Ако си пуснал темата и там в "Общи Приказки" , няма да са отзивчиви.Темата е преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

Аутоком също може да я закачи.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Темата там е пусната в който раздел трябва. Тук нарочно не я пуснах в Автоелектроника, защото не става въпрос за Фиат. Както и да е.Емо, ти можеш ли да помогнеш с Аутоком? На мен ми трябва да си въведа ръчно сервизния интервал и да и направя фаровете да светват след запалване.С Оп-кома всичко друго ми работи с изключение на тази комуникация по пин 12.
      Chevrolet Aveo

Коментар

Kemaloff написа:
        Темата там е пусната в който раздел трябва. Тук нарочно не я пуснах в Автоелектроника, защото не става въпрос за Фиат. Както и да е.Емо, ти можеш ли да помогнеш с Аутоком? На мен ми трябва да си въведа ръчно сервизния интервал и да и направя фаровете да светват след запалване.С Оп-кома всичко друго ми работи с изключение на тази комуникация по пин 12.
        Паленето на фаровете едва ли ще стане с Аутоком.Щом искаш да си палиш фаровете,имаш ли сервизния код на колата ?????
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

Коментар

Mury написа:
          Паленето на фаровете едва ли ще стане с Аутоком.Щом искаш да си палиш фаровете,имаш ли сервизния код на колата ?????
          Сервизния код го нямам и разчитах да го прочета с Оп-кома, но уви не можах.Утре ще я закача на едно такова чудо, но оригинално, оказа се че при нас на работа го има и ще видя какво ще стане. http://www.programatoribg.com/cdp/Мъй на това му викат Аутоком.Има и още един вариант да я закарам при официалния представител на Опел да я закачи на Tech2.
          Chevrolet Aveo

Коментар

Kemaloff написа:
            Mury написа:
            Сервизния код го нямам и разчитах да го прочета с Оп-кома, но уви не можах.Утре ще я закача на едно такова чудо, но оригинално, оказа се че при нас на работа го има и ще видя какво ще стане. http://www.programatoribg.com/cdp/Мъй на това му викат Аутоком.Има и още един вариант да я закарам при официалния представител на Опел да я закачи на Tech2.
            Щом нямаш код,нищо с никаква диагностика не можеш да направиш.Тичай най-добре в Опел,те могат да ти дадат и кода,и да ти свършат другата работа.Ако пък искаш вземи само кода от тях и после действай с Опкома. Шибаните Пежа и Ситроени са най-добре в това отношение,там с Диагбокс ги разцепваш без кодове и тем подобни простотии.Скоро рових в едно 407 и му забраних и разреших много неща.
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
            Ventura garage

Коментар

Тоя модел имаше ли сервизен ключ? ако има е възможно с ТЕХА и с него да ти разреши да пипаш.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Абе той оп-кома го чете кода, ами аз попадам на скапани оп-коми и немога да се свържа към колата.В Опел за кода само искат 60лв. То ако намеря читав оп-ком по добре за него да ги дам.От Опел твърдят че с тех-а не могат.
                Chevrolet Aveo

Коментар

След четене в нета разбрах, че оп-кома трябва да е версия 1.39. Намерих такъв оп-ком и сега всичко е наред. Направих всичко, което исках. За мен темата е изчерпана.
                  Chevrolet Aveo

Коментар

Working...
                  X