Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кабел и софтуер за връзка с ECU фиат пунто мк1 1.2 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кабел и софтуер за връзка с ECU фиат пунто мк1 1.2 16v

Колеги помогнете знам че е писано много по темата,но като че ли колкото ровя се обърквам повече. Искам да си закупя кабел или кабели със софтуер за моето пунто 1.2 16в спортинг 98а за да мога да се науча да следя параметри а и ако има грешки да мога да ги трия. Имам желание да се науча защото ми писна от разни елкони където само пари взимат и накрая не стигат до смислен извод. Знам че има много модели кабели със и без дискове софтуер,има и много боклуци сигурно,затова търся нещо което да си струва парите и да върши работа. Има и такива които позволяват да се контролират и променят параметри може би,но искам да каже някой от вас кое би ми вършило добра работа и да върви с всичко необходимо. Цената е от значение но знаете кефа цена няма така че бих прежалил определена сума само за да мога сам да откривам нередности,за да не пълня гушата на самоуки лентяи които им е през .... за автомобилите ни. Благодаря на всеки помогнал
    Fiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99

Моля модератор да премести темата във раздел автоелектроника. Извинявам се че съм объркал раздела и благодаря за съдействието!Преместена е. Но щеше са стане по-бързо и лесно, ако си беше докладвал темата (за да я види модератор). Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Re: Кабел и софтуер за връзка с ECU фиат пунто мк1 1.2 16v

Ivan Malchev написа:
      Колеги помогнете знам че е писано много по темата,но като че ли колкото ровя се обърквам повече. Искам да си закупя кабел или кабели със софтуер за моето пунто 1.2 16в спортинг 98а за да мога да се науча да следя параметри а и ако има грешки да мога да ги трия. Имам желание да се науча защото ми писна от разни елкони където само пари взимат и накрая не стигат до смислен извод. Знам че има много модели кабели със и без дискове софтуер,има и много боклуци сигурно,затова търся нещо което да си струва парите и да върши работа. Има и такива които позволяват да се контролират и променят параметри може би,но искам да каже някой от вас кое би ми вършило добра работа и да върви с всичко необходимо. Цената е от значение но знаете кефа цена няма така че бих прежалил определена сума само за да мога сам да откривам нередности,за да не пълня гушата на самоуки лентяи които им е през .... за автомобилите ни. Благодаря на всеки помогнал
      прочети темата важи и за теб цък
      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Благодарско колеги почетох и горе долу разбрах какво да си взема като кабели. Имам само въпрос къде да търся буксата да видя с 16 или 3 пина е.

Коментар

Ivan Malchev написа:
          Благодарско колеги почетох и горе долу разбрах какво да си взема като кабели. Имам само въпрос къде да търся буксата да видя с 16 или 3 пина е.
          отвори си бушоните в купето под бушоните в средата ти е 16 пиновата букса OBD II УПС сега загледах че си МК1 т.е. това написаното от мен не е вярно съжалявам че съм те подлъгал мислех че става въпрос за МК2

Коментар

Ами рових при бушоните където са вляво долу зад капака до волана-няма. В жабката на на капака който слиза надолу също. Но намерих една 3пинова женска букса която излиза от дебелия кабел с буксата която влиза в ЕКУ ,и седи забита в една капачка над него,мисля е тя. Явно се взима кабел KKL с USB и преходник OBD-F от 16 пина към 3пина . Тегли се софтуер,гледам има фрий версия има и платена една от 50^ и една от 200 и нещо си. Да речем ако искам повече възможности плащам си 50ка и си свиркам. Сега кажи разбрал ли съм правилно,ако не моля да ме поправиш.

Коментар

амии да разбрал си какво ти трябва има и други начини да си намериш пълна версия

Коментар

Сигурно има заега мисля да се сдобия с кабелите и да дръпна лайт версията и да видя за какво иде реч. Гледах има едно дето е ЕЛМ 327 OBD2 CAN с wi fi което дава възможност за работа вместо с компютър директно на айфона но мисля колата ми е доста за стара за такава джаджа а и незнам дали е съвместимо въобще.

Коментар

Working...
                X