Здравейте, чел съм гидовете за смяна на лява къса, но преди 2 години сменях в Фиат Плевен за последно лява къса, и ми казаха че нищо не се разглабяли, и днес ми изгоря като гледам че е едвам пръстите си може пъхнеш на това място, а за сваляне на скоба и капаче, букса крушка е направо немислимо, как най-лесно може да се смени лява къса според вас?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило - лява къса светлина
Collapse
X
-
Лява къса я смених само с пръсти бая трудно и с много псуване. Дясна къса я смених със сваляне на гума,подкалник, планка държаща бронята и чак тогава капаче на фара. Лява може да се смени отгоре с отвертка някой да ти държи натиснато капачето а ти с 2 пръста да бъркаш. в противен случай процедурата със подкалника се повтаря.
-
Но съм с 1.6 и ми се струва че нещата стоят малко по различно аз ДЯСНА я сменям само с пръсти, а ЛЯВА като погледнах без капака на акумулатора направо е жабарска история , то няма място скобата да мръднеш а за изваждане и пъхане на крушка и скоба на крушката е абсурд, а и това да пазиш крушката да не я докосваш мисия невъзможна според мен, с подкалник май ще е най-лесния вариант.
Коментар
-
Въпросната процедура я извърших преди 2 дни, и ми беше за втори път - колата е Stilo JTD 1.9 8VИма два начина, вършил съм го и по двата.Единият е сваляш акумолатора, после кутията му която се държи на три болта, двата са под акумолатора, третият е зад бушоните, а също се сваля и болта който държи филтърната кутия.Другият начин е описан и от колегите, вдигаш на крик, сваляш кората и така.П.П. И двата начина са еднакво гадни П.П.П. Към колегата по-горе, лявата крушка посмъртно не може да се смени без описаните от мен начини. Дясната се сменя по този начин.Stilo 1.9 JTD 115Hp
Коментар
-
Няма как такова е положението.Конструкторите така са решили ,но някак си звучи смешно да смениш съединител на Вектра без демонтаж на кутията ,а за една крушка на фар да ползваш какви ли не прийоми и хватки.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
При Рено Мегане от 2003-2005 тия където са със секси задницата, има капаче на подкалника, и завърташ гумите максимално наляво за лява светлина, отваряш си капачето и бъркаш към фара, а при нас гледам сложили едни рестнички горе долу на това место, може би е имало подобни намерения за капаче за достъп ама някой някъде го е пропуснал 2001 година !!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар