Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на табло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на табло

Фиат Пунто 1.1 95 - 55к.Решил да сменя таблото. Да сложа табло от Пунто (обороти+темп). Разгледах няколко теми и разбрах, че единствено се сменя темп.датчик(който се намира на главата,нещо друго прекарва ли се, или само се сменя и се закача????) и евентуално сигнал за оборотите,ако нямам прекарана инсталация(как да разбера дали имам????).Километража на новото табло трябва да е същия като моя(с жило?)Това табло ще слагам -

Ето това е моето табло -->Таблото,което е на първия пост ще стане ли?Доколкото разбрах трябва да погледна дали имам инсталация за обороти - син кабел на някой от буксите(сигнал за обороти от пин 23)? Благодаря предварително!

Коментар

По голям успех ще имаш ако попиташ в раздела "автоелектроника " помоли модератор да премести тази тема.
      Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
      И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
      .

Коментар

cs_aleksandar написа:
        По голям успех ще имаш ако попиташ в раздела "автоелектроника " помоли модератор да премести тази тема.
        Зависи коя година е пунтото ... за едните има прекаран кабел за сигнала на оборотомера за други няма ... И да датчика на Блока за температурата се сменя. С такъв от 1.1 SX . Ако има прекаран кабел оборотомера ще тръгне .... Ако няма се прекарва и вариантите са 2 (оригиналния се взема сигнал от пин 23 на ЕЦУто ) управляваща маса ... Само че при мен ЕцУто е пукнало малко и взех сигнала от 2те бобини от МИНУСА им (нисковолтовата част входа ) , сигнала от 2те бобини се обединява в един кабел като преди да се обедини се слага по един диод да пропуска сигнал само в една посока (с цел да не прескача искра в другата бобина и да бърка тактовете) Общо взето това е с таблото , платките са 1 кам 1 еднакви .... Тъй че няма какво да стане или става Ако някой му интересно пусках тема (с търсачката )с снимки подробно ... успех на всички.
        Прикачени файлове
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Днес смених таблото(без смяна на температурен датчик, моя е нов на FACET) иначе си показва температурата. Оказа се, че нямам прекарана инсталация за обороти, колегата Fiat_Punto11 ми обясни как да пусна кабел от таблото към краче номер 7 на бялото реле. Дано всичко стане

Коментар

Прекарах кабел от релето и оборотите тръгнаха,но тази идикация() не ми свети(смених предпазителя и пак не свети). Закачих старото табло и там не светна, но се сещам,че преди няколко дена си светеше? Къде да търся проблема?

Коментар

civnaov1918 написа:
              Прекарах кабел от релето и оборотите тръгнаха,но тази идикация() не ми свети(смених предпазителя и пак не свети). Закачих старото табло и там не светна, но се сещам,че преди няколко дена си светеше? Къде да търся проблема?
              Някой беше споменал че има нещо общо с светлините на врътките за парното . Моля някой които му свети да сподели тая индикация само при къси ли свети или и при габарити ... Ако свети и при габарити ми се изясняват някои неща ...
              >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Трябва да свети и при габарити. При браво/а/мареа/мултипла свети.
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

След смяна на крушките, всичко си е наред

Коментар

Working...
                  X