Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

грешка Р 1602 на Фиат Добло 1.6 16в 103 кс

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

грешка Р 1602 на Фиат Добло 1.6 16в 103 кс

Здравейте!Зелен естествено в форумите на Фиат.но попрочел и не открил нищо за сега.Някой,колеги,има ли опит с грешка Р 1602 с първо изписване A/C Converter(още три неща са под този код)за Фиат Добло 1,6 16в 103 кс.Не мога за сега да уловя момент конкретен в който се наблюдава конкретно грешката,няма типичен момент в който да кажа е тогава псе появава.Съответно минаваме в шашавия авариен режим и придвижването става блян.Обиколих не един спец включително и офиц.представител на Фиат и всички ми говорят за ЕКУ iaw 5nf t2 а цената на комплект е на стойността на колата.Моля споделете опит или подаите някоя тема която може и да не съм видял в премятането на страниците.Помагайте.......................кои както може.............Благодаря предварително.
    Киро леката ръка

Тази грешка ознаава 4 неща и всичките са свързани с тока,акомулатор или алтернатор.
    Прикачени файлове

Коментар

A/C Converter ми бе обяснено като аналого-цифров конвертор не ли по скоро нещо друго а не проблем с тока?Акумулатора и ок,виж алтернатора не знам не сме го проверявали.
      Киро леката ръка

Коментар

Как да разбираме - "придвижването става блян"?
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Идеята на моето питане е дали някой се сблъсквал с тази грешка и дали помни какво е съпътствало ремонта и отстраняването.Не на последно място кой е диагностицирал и евентуално ремонтирал проблема? И дали човека познаващ в дълбочина калпавата електроника на Фиат е тук в голямото село,дали има лице което да лекува точно без да сваля кожи че сме вече до мускул?
          Киро леката ръка

Коментар

Вчера се прибрах от поредния сервиз(на 30 км) 10 км с нормално придвижване и 20 км не повече от 1000-1100 об/мин е с няколко рестарта
            Киро леката ръка

Коментар

Не е A/C ,а A/D P1602 A/D converterP1602 Battery voltageP1602 Voltage circuitP1602 Voltage regulatorИзмери какъв е волтажа със какъв да е мултицет на запален двигател на клемите на акумулатора.

Коментар

akisada_80 написа:
                A/C Converter ми бе обяснено като аналого-цифров конвертор не ли по скоро нещо друго а не проблем с тока?Акумулатора и ок,виж алтернатора не знам не сме го проверявали.
                Всъщност става дума за A/D converter понетака е описана в това което съм пратил по назад.Предполагам Analog to digital всъщност бих проверил захранването на ecu и по точно маси разни,този конвертор мисля че преобразува аналоговия сигнал от датчиците в цифров .Може и да греша само предполагам.Иначе провери има разни фирми които ремонтират ecu.Странно е ту да е наред ту не,прегледай разни маси и клеми за лош контакт.

Коментар

Да,греша индекса.Правилното е A/D converter.Ще замеря на клемите още утре сутрин.Пътеписа е следния:-първо посетих Фиат България и там смениха антифриза и прочистиха всички връзки между ЕКУ-то и бушоните и буксите и масите(поне това ми обясниха) и ми казаха да карам ако грешкат се появи и лесно се маха да си карам ако ли не точните думи бяха "с тази грешка най вероятно ще се наложи подмяна на комплект ЕКУ +.........Надявам се там да са мерили и бърсали-второ посетих едни сърцати момчета на площада на Княжево които така отбелязаха неща който бях прочел и така предизвикаха доверие като им занесох само ЕКУ-то(може би трябваше да им закарам цялата кола )-още същия ден се пренох в сервиз Вентура-Орландовци като колата бе там три дни и присъдата бе,че почти сигурно е ЕКУ-то.Предложиха ми VIRGIN-ЕКУ което търпеливо да изчакам известно време тъй като сега нямало налично.Пълен TRIP се още с неочакван край.Дайте луд Фиат-аджия който да лекува по кротко от Фиат-България?Че колата е новичка в ръцете ми още не съм и навил и 200 км ........А ми пасва каручката............
                  Киро леката ръка

Коментар

akisada_80 написа:
                    Вчера се прибрах от поредния сервиз(на 30 км) 10 км с нормално придвижване и 20 км не повече от 1000-1100 об/мин е с няколко рестарта
                    Това ми е познато.Бърниках едно Ауди и след работата по него се получи това ,че пали тръгва и след определено време все едно скъсано жило на педала за газта ,а то е с потенциометър.Явно при дейностите които съм извършвал или съм намокрил нещо или разместил.

Коментар

Знаем ли някой който да прави това за Фиат в София?http://oferia.pl/usluga/item1254690-...-6-16v-naprawa
                      Киро леката ръка

Коментар

akisada_80 написа:
                        Да,греша индекса.Правилното е A/D converter.Ще замеря на клемите още утре сутрин.Пътеписа е следния:-първо посетих Фиат България и там смениха антифриза и прочистиха всички връзки между ЕКУ-то и бушоните и буксите и масите(поне това ми обясниха) и ми казаха да карам ако грешкат се появи и лесно се маха да си карам ако ли не точните думи бяха "с тази грешка най вероятно ще се наложи подмяна на комплект ЕКУ +.........Надявам се там да са мерили и бърсали-второ посетих едни сърцати момчета на площада на Княжево които така отбелязаха неща който бях прочел и така предизвикаха доверие като им занесох само ЕКУ-то(може би трябваше да им закарам цялата кола )-още същия ден се пренох в сервиз Вентура-Орландовци като колата бе там три дни и присъдата бе,че почти сигурно е ЕКУ-то.Предложиха ми VIRGIN-ЕКУ което търпеливо да изчакам известно време тъй като сега нямало налично.Пълен TRIP се още с неочакван край.Дайте луд Фиат-аджия който да лекува по кротко от Фиат-България?Че колата е новичка в ръцете ми още не съм и навил и 200 км ........А ми пасва каручката............
                        А защо не изчакаш Virgin ECU-to,което ти предложихме,цената хич няма да е солена.Всички захранвания и маси на ЕКУ-то са проверени в покой,работа на празен ход,и работа в авариен режим.Проблема е в процесора на ЕКУ-то,поне според мен.Лично съм се занимавал с колата ти.
                        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                        Ventura garage

Коментар

Само РЕСПЕКТ към отношенито Ви към мен и МПС-то и живи и здрави ще се видим пак.Нямам съмнение към отношението към автомобила ми и коректността Ви,но нещото което търся е лице което да ремонтира и профилактира и ако щеш да излекува настоящото ЕКУ.Благодаря,аз си чакам Девственик, но между временно търся и лице което да направи това което предлагат поляците(ако не са фейк).А инак очаквам сигнал от Вас за Девственика.Благодарностти и до нови срещи с Вас.Продължавам да ровя....................
                          Киро леката ръка

Коментар

akisada_80 написа:
                            Само РЕСПЕКТ към отношенито Ви към мен и МПС-то и живи и здрави ще се видим пак.Нямам съмнение към отношението към автомобила ми и коректността Ви,но нещото което търся е лице което да ремонтира и профилактира и ако щеш да излекува настоящото ЕКУ.Благодаря,аз си чакам Девственик, но между временно търся и лице което да направи това което предлагат поляците(ако не са фейк).А инак очаквам сигнал от Вас за Девственика.Благодарностти и до нови срещи с Вас.Продължавам да ровя....................
                            Ами едно от големите светила на ремонтите на ЕКУ-тата в Бг,г-н Коста Бачев е пробвал няколко пъти ремонт на такива Марелита заради проблема с управленията на дросела,досега безуспешно,а тук според мен проблема е по сериозен,както казах в процесора,но това е мое мнение..................... Успех в търсенето,ако се стигне до смяна на процесор и наливане на софтуер,не съм сигурен дали цената няма да е по-висока от на върджин еку,когато имаме резултат с девствениците ще се свържем с теб
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                            Ventura garage

Коментар

Има разлика предполагам в IAW 5NF T1 и IAW 5NF T2 ?
                              Киро леката ръка

Коментар

Working...
                              X