Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предложение за високоговорители?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Предложение за високоговорители?

    Взех на фиатката LG LCF-600UR за 150 лева и имах колони с оригинален размер, но подменени с нови - предни елипси 40W (45 лева), задни 13-ки 40W (60 лева). Работата е много пиклива и като усиля все нещата стават много грозни. Едва се чува бас от тях. Предложете колони, с които това СД ще думка нормално? Не искам усилватели да прикрепвам и разни буфери. Ако е нужно ще преправя леко слота за задните колони и ще вкарам по-голям размер колона. Каква серия предлагате вие, за да може да гърми доволно колата с някави нормални на цена колони. Мислех за някви субуфери от зад 8-ци, някакви с rs 200W или 6.5 инча, ама не знам СД-то дали ще може да се справи.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

    #2
    в техното преди време имаше един блаупункт , елипси 4х6 или 5х7, думка доволно за парите си.отзад без модификации влизат елипси 6х9
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

    Коментар


      #3
      От аватара ти разбирам че си с браво, оригинално размерите от пред доколкото помня бяха 5х7. Ето едно предложение http://bgcarshop.com/product_info.ph...cdded8af1ecea3 , за отзад можеш да сложиш нещо по-евтино пак някви елипси 6х9, но за да имаш бас трябва да са на кората.

      Коментар


        #4
        Добре де в крайна сметка стандартния размер на тонколоните на предните врати какъв е 4х6 или 5х7 и на Браво, Брава и Мареа не са ли еднакви тонколоните им
        Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

        Коментар


          #5
          Да, с браво съм. Общо взето сложих отзад ето такива 13ки Цъкни тук!, а от пред мисля, че бяха елипси 5х7, като сложих някакви тринлентови май за 40 лева. Звукът е никакъв направо. Да, тресе се леко вратата, но баса е някакъв толкова тънак, че да те е яд да си пуснеш музиката. Ако усилия над 22 (то е над 30+) колоните просто пищят. Явно се иска мощ. Аз възнамерявам да сменя задните на първо място и да сложа тези 13ки някак във вратите, понеже ще са сигурно по-добри от тези дето ги имам там. А от зад викаш, че 6х9 колони влизат на оригиналните места? Без добавки и т.н.? Един вид тези - Цъкни тук! ще станат отзад? А дали СД-то ще може да свири с тях? Предполагам, че ще ги захрани? Ако навзема за отзад елипси 6х9 с RS 100w и от пред някакви 5х7с RS 100w, само със СД-то ще сработят ли нещата, след като то е 4х53? Един вид май идват точно или?
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

          Коментар


            #6
            Колега относно елипсите внимавай защото аз си купих на Groundzero 120 RMS Сд-то едва ги караше да помръдват ( само пищяха и се установи ,че трябва усилвател ) Затова според мен се насочи елипсите да са до 50-60 RMS забелязал съм на Pioneer са такива . Може би са ги измислили точно за директно свързване към СД . Дано съм бил полезен
            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

            Коментар


              #7
              Реално CD-то е не повече от 4Х18вата и затова криви и баса е кофти. Виж това http://aval-bg.com/products/product_...lpine+KTP-445A (малко е не изисква допълнително захранване и кабели),ще имаш истински 4X45 и приличен бас, без много кривене при усилване.Ако не те притеснява цената мисля че е добро решение.Колкото и хубави колони да слагаш само през това CD винаги ще криви и ефекта ще е нулев или незначителен.
              Fiat Punto JTD

              Коментар


                #8
                Сега като каза че като усилиш не се чува никакъв бас, да не би да си обърнал на някоя тонколона + или - . защото на един от говорителите ако им са обърнати полюсите всичко се губи. Иначе Hertz DCX-690, които си дал са супер, едни от най-купуваните и най-харесваните трилентови говорители. И все пак не знам на браво колко му е оригиналния размер отзад, но ако не станат на оригиналните места , дупчи кората и ги слагай там.

                Коментар


                  #9
                  С мултицета съм мерил кабелите, там дето ми дава минус, съм знаел, че черната сонда ми е на положителния кабел и съм ги слагал на +-чето. Не мисля, че съм объркал нещо. Докато бях на старото СД за 80 лева 4х40, баса беше по-приличен от сегашното дето е за 150 4х53. Затова предполагам, че колоните просто не издържат като че ли. Не искам да дупча кората. Мразя такива работи, а emzo на по-горния пост споменава, че 6х9 пасват на оригиналните задни места на бравото. Много са ми парите за усилвател. Аз възнамерявах колони до макс 200 лева да взема. Затова мисля тези Hertz DCX-690.3 3-Way да ги сложа на задната линия и да преместя сегашните 13ки пак на хертз отпред някак да ги стопаря във вратите. Предполагам, че ще има чалъм за 13ки да паснат във вратите и сигурно ще се получи по-добър резултат.Само се надявам СД-то да ги захрани тия 90 rs, да не стане така верно едва да ги помръдва. Ако не става 6х9 на оригиналнито място да ги приложа, ще сложа едни такива във кората Hertz DSK 165 Цъкни тук!, колкото и да не искам? Но с тази кора идват и други проблеми, затова мисля да е последен ход.
                  Fiat Bravo 1.8 16V 96'

                  Коментар


                    #10
                    Почти съм сигурен че този размер 6х9 не става на оригиналните места за задна линия. На моята брава по спомен са 13 см, което си е кръгъл говорител, не елипса.Hertz DSK 165 са си двулентова с-ма и мястото си е за отпред, там ще свири най-добре. Как ще сложиш 13 см говорител на място за 5х7 говорител незнам, можи би с фланци, но за мен за там си трябва двукомпонента с-ма.

                    Коментар


                      #11
                      От Херц D серията бас НЕ чакай.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                      Коментар


                        #12
                        На Бравата задните не бяха ли на кората?Моята когато я купих беше със цд и говорители сони,по спомен бяха елипси около 15на 25(см,но сидито им взе здравето(изтърбуши и говорителите на мареята)
                        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

                        Коментар


                          #13
                          Сега като загледах разбрах че съм сбъркал за задните говорители, извинявам се за грешката, а именно, че са елипси, ама дали са 4х6 или 5х7 не съм мерил.

                          Коментар

                          Working...
                          X