Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fuel sensore fault Stilo 115 JTD.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fuel sensore fault Stilo 115 JTD.

Принципно,гледам в колата винаги да има нафта и да не свети лампата,ама понякога,като я запаля и стрелката е в минимума ми изписва въпросната грешка,стрелката пада в най-долно положение и пак се връща на положението си колко нафта има.Някакъв датчик се бъгясва или кофти връзка има нейде ? Като не свети лампата не го прави тоя номер,също и не го прави постоянно,няма някаква закономерност всеки път да го прави ...
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Еми, Стило! И на мен ми го изписва от време навреме. Както каза някой: най - нелогичният автомобил.Не съм се занимавал и ще следя темата. Между другото, на диагностика излиза тази грешка.
    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

lhristov написа:
      Еми, Стило! И на мен ми го изписва от време навреме. Както каза някой: най - нелогичният автомобил.Не съм се занимавал и ще следя темата. Между другото, на диагностика излиза тази грешка.
      При мен не излиза.Не съм я закачал скоро де,ше я вида с ФЕС`а събота ...
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

И при мен си излиза като наближа минимума...и си стои записана при грешките...чистя я и пак докато не падне нивото на нафтата към минимума...вероятно нещо в резервоара се бъгва някой датчик ама не ми се е занимавало да го отварям...
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

+1

Коментар

+ 1 само дето при мен е заспала доло за постояно
            Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
            И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
            .

Коментар

По пътя на логиката би трябвало проблема да е евентуално няква кофти връзка в таблото,защото нивомера реално си показва правилно нивото на нафтата,друг е въпросът,че наистина в стило няма нищо логично.

Коментар

същата история при бензиново 1.6 16V при светнала лампа почти всеки път ми писка за грешка в сензораама ме мързи да вадя помпата да вида що така се гаври с мен
                Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Хаха, това е ново 20се. Принкич , уикенда мое да я извадим.Т.е. ти да я извадиш, аз да ти давъм ценен акъл
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

То акъла е към Princo, но ще кажа аз: Аааа не, в тоя студ не барам. Предпочитам да покажа ключа, загрява, тръгвам и пристигам.Та тази грешка е още едно напомняне да се долее гориво в резервоара. Застраховка демек! Най-вероятно са буксите. Лоша връзка. Или механична, на нивомера. Запецва на някакво положение. Ще се оправи или пък решението е просто да не се допуска да светне лампата. Елементарно.
                    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Princo написа:
                      По пътя на логиката би трябвало проблема да е евентуално няква кофти връзка в таблото....
                      Както ти е писал Емо-вадене му е майката.Инфото от кошницата/датчика влиза в боди-компютъра,а той казва на таблото какво съобщение да индицира .Така че всичко зависи от това какво стига до бодито.
                      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

lhristov написа:
                        Няма нелогични автомобили,важното е в какви ръце е била и в какви ръце е сега.
                        STILO-2003-115 HP-JTD Power
                        Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Коментар

Аз пък до ся не съм имал подобен проблем, а винаги съм в резервата :D

Коментар

fuel sensor fault

Здравейте колеги,при мене се получава и когато има достатъчно нафта. Въпросът ми е къде точно се намира сондата,буксата и как да стигна до там-предполагам,че е под задната седалка под мокета,но ако някой знае точно какво да се направи -да пише.
                            Стило 1.9 JTD 115 к.с.5 вр.2001 г.

Коментар

Re: fuel sensor fault

bobo50 написа:
                              Здравейте колеги,при мене се получава и когато има достатъчно нафта. Въпросът ми е къде точно се намира сондата,буксата и как да стигна до там-предполагам,че е под задната седалка под мокета,но ако някой знае точно какво да се направи -да пише.
                              вдигаш задните седалки и под тях има мокетче (маха се лесно)под него има капак с 3 винта е под него е помпата
                              Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                              Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                              Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                              Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Working...
                              X