Здравейте колеги.Проблема е следният:при студено време при подаване на контакт и изчакване на чек проверката лампата на акумулатора остава да свети(волана стои твърд,но не свети лампата за него). При запалване(няма проблем,пали от раз)лампата за акумулатора продължава да свети в продължение на няколко километра угасва и волана се оправя.За тази зима го прави втори път.След първия при мерене си зареждаше нормално и акумулатора не е падал.Някакви идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акумулатор или алтернатор?
Collapse
X
-
icp73 написа:Докато свети лампата не съм мерил,но ме притеснява, това че преди да запалиш(тогава алтернатора не работи лампата не гасне и волана остава твърд)A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:icp73 написа:Докато свети лампата не съм мерил,но ме притеснява, това че преди да запалиш(тогава алтернатора не работи лампата не гасне и волана остава твърд)Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Малко развитие на нещата.Днес,след два дена под снега колата запали перфектно,но лампата за акумулатора продължи да свети.За късмет точно преди сервиза изгасна.При замерване показа 13.95(при вкл. парно на 4,дълги светлини и плафони).Посъветваха ме да сложа по голям акумулатор(в момента съм с 43Ah).Идеята е че при студено време кляка и трябва време алтернатора да го позареди,а при слаб акумулатор компа изкл. големи консуматори(ел.волана) с цел да подържа работата на двигателя.Fiat Punto JTD
Коментар
-
По тънката лайсна си искал да минеш май... според Бош акумулатора ти трябва да е поне 63АhНамери си тука модела: http://pr_00f.clubalfaromeo.com/Foru...alog.pdfМай в Практикер гледах Бош акумулатори на промоция -38% така че бягай за една S5-ца... моя през месец май ще чукне 5 годинки.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Тоя трябва да се сбере, аз съм с такъв също мястото ми е ограничено заради изпарителя на метановата уредба... В Практикер е 140лв, така че газ докато не е свършила промоцията...http://www.kirov.net/?cid=708&pid=2498Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Светенето на лампата за зареждане няма общо с капацитета на акумулатора, струва ми се. Не е лошо да си провериш колко са ти износени четките, щото те зареждат до последно и после в един момент като откажат, покрай тях отлита я реле-регулаторът, я изправителният блок. И ремонтът става цифра. Най-лесно се познава дали алтернаторът е в кондиция, независимо, че на мултицет показва добро зареждане, когато си пуснеш фаровете веднага след стартиране на двигателя. Вечерно време се вижда добре, как при износени четки фаровете светят значително по-слабо веднага след запалването на ДВГ.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
Пак казвам - провери си четките на алтернатора. Ако са износени, а пружинките им са се свили от студа (металите имат свойството да намаляват дължината си при ниски температури), вероятно не контактуват добре с колекторите. Дори и да не е в тях проблемът, съм се убедил, че не е лошо поне веднъж в годината да се проверяват. Особено ако са на повече от 4 - 5 години експлоатация.Естествено, проблемът може и да е в недобре контактуващ кабел я на лампата на таблото, я на генератора или някъде другаде.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
icp73 написа:Малко развитие на нещата.Днес,след два дена под снега колата запали перфектно,но лампата за акумулатора продължи да свети.За късмет точно преди сервиза изгасна.При замерване показа 13.95(при вкл. парно на 4,дълги светлини и плафони).Посъветваха ме да сложа по голям акумулатор(в момента съм с 43Ah).Идеята е че при студено време кляка и трябва време алтернатора да го позареди,а при слаб акумулатор компа изкл. големи консуматори(ел.волана) с цел да подържа работата на двигателя.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
todorshalev написа:icp73 написа:Малко развитие на нещата.Днес,след два дена под снега колата запали перфектно,но лампата за акумулатора продължи да свети.За късмет точно преди сервиза изгасна.При замерване показа 13.95(при вкл. парно на 4,дълги светлини и плафони).Посъветваха ме да сложа по голям акумулатор(в момента съм с 43Ah).Идеята е че при студено време кляка и трябва време алтернатора да го позареди,а при слаб акумулатор компа изкл. големи консуматори(ел.волана) с цел да подържа работата на двигателя.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар