Здравейте колеги , имам следния проблем с мойта мареа; както си карам светлините по таблото почнаха да умаляват , чистачките забавиха ход накрая угаснаха и фаровете. Спрях угасих я и се обадих на познат за помощ . Помоща дойде след около два часа подадохме ток с кабели да запаля и да я махна от пътя карах я не повече от 500 метра и след това я палих и гасих поне 10 пъти без проблем вече не пресвяткаше и лампата за зареждане. Не съм пипал нищо така я карах седмица и се получи отново същия номер + светна лампата на ABS и лампата на ръчната. Помислих си динамото си отишло не зарежда свалих акумулатора закачих го да се зарежда и стрелката на зарядното застана между наполовина зареден акумулатор и зареден. След една нощ зареждане показа 12,8 преди да го заредя не съм го мерил но трети ден след като го заредих си показва 12,8 .Надявам се някои да може да помогне, нямам идеи и къде да търся проблема ,,мареата е 1,9тд 1998БЛАГОДАРЯ предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля помогнете Мареата ми пак се дъни, губи токове
Collapse
X
-
Днес поогледах кабелите почистих масата от акумулатора към двигателя- от двигателя към купето кабел не открих, но замерих съпротивлението между минусовия кабел и купето показа почти нула . Предполагам че така и трябва да бъде. Днес я палих и покарах 30-40 километра без фарове , вече не светеше ABS не светеше и лампата за ръчната , динамото не зарежда.Понякое време включих фаровете и не след дълго каране на фарове отново светна ABS и ръчната.Динамо съм си набавил ще го сменям но това с лампата на ръчната и ABS незнам как да го лекувам. Фаровете са някакъв китаиски ксенон,може ли те да са проблема
Коментар
-
Какъв ти е компютъра на ABS? При мен като купих колата понякога светваха ABS и ръчната докато карам и така до следващото палене. Проблемът е в компютъра на ABS. Има теми по въпроса. Моят е Kelsey-Hayes EBC 430 - ползва се в различни марки и модели автомобили. Има проблем със слаба спойка на релето, което е вътре в компютъра.Накратко купих втори ABS компютър, който се оказа, че страда от същият проблем, но го отворих и презапоих. След това работи перфектно, пробвано над месец. Съответно извърших същата процедура и с моят ABS компютър. Също работи перфектно вече месеци. Сега имам резервен работещ Kelsey-Hayes EBC 430
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар