Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пръскалка на задната чистачка на Мареа

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пръскалка на задната чистачка на Мареа

    Привет,Дойде реда на въпросната пръскалка, колата от подписа, Marea Weekend 2.4 JTD HLX.Може и аз да бъркам как се пуска пръскалката. На Брава-та ставаше с натискане на лостчето напред - тръгваше чистачката и в същото време пръскаше, а с завъртане на лостчето напред само чистачката. Тук на Мареа-та схемата е съвсем друга... с натискане напред чистачката тръгва, но не пръска вода. Завъртането напред няма нищо общо със задната чистачка, а регулира интервала на задействане на предната чистачка, когато е включена на единично чистене през интервал. Което всъщност е доста удобно. В крайна сметка как да локализаирам проблема със задната пръскалка?
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

    #2
    С бутане на целия лост напред към таблото трябва да почне да пръсака + да тръгне чистачката.Явно ти е запушена пръскалката (както и моята )
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

    Коментар


      #3
      Виж дали не ти тече вода някъде под и около казанчето като буташ лостчето за задната пръскалка. Маркучите и там ако има съединения с нещо протичат доста често. Аз съм с пунто, ама като бутна лостчето почва да търка чистачката отзад и се чува помпата отпред. Правих си тест-а в гаража и след 1-2 мин почва да ми тече вода на 20-30 сантиметра от канчето с водата на пода на гаража след като съм пробвал да пръскам отзад на прозореца.

      Коментар


        #4
        Първо виж дали върти моторчето. Ако върти, извади маркуча и виж дали излиза вода под налягане. Ако излиза, поставяш маркучето на моторчето, разглобяваш кората на 5-та врата, вадиш маркучето от пръскалката и пак проверяваш за налягане на водата. Ако има - пръскалката ти е запушена. Ако няма - търсиш къде е теча. Най-често маркучето се къса или горе на гофрирания маркуч (тогава ще има следи от теч), или зад лявата кора на багажника, в левия заден калник.
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

        Коментар


          #5
          А за прочутият клапан на маркуча ни дума .В тази тема има и снимки-http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=645827#645827
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

          Видео от Италфест 2011

          Коментар

          Working...
          X