Здравейте. Имам проблем с вдигането на ел. стъклото от към водача. Става въпрос за мареа. При спускане няма проблем, но при вдигане, когато мине средата на всеки 4-5 см спира и пак трябва да натисна копчето. Така за да го вдигна до горе, трябва да цъкам по бутона 10-20 пъти като стъклото прави ход по няколко см и пак спира. Когато задържа бутона, би трябвало само да се вдигне до горе, но това не става.Къде да търся проблема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ел. стъкло на мареа - повреме на вдигането спира
Collapse
X
-
Ma®tin написа:този сензор, не действа ли само при оказан натиск върху стъклотоКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Има, има. Веднъж си бях проврял главата през полуотворенrs прозорец и ненадейно натиснах бутона за вдигане. Стъклото ми стисна черепа доста яко, но само то дам :DСега се сещам, че откакто се откъсна механизмът под пантата на вратата, който отваря вратата на 3 степени, пир затваряне, стъклото почна да стърже за около секунда. Явно, наистина нещо му пречи да се вдигне и то спира. Много ли е разправя да свалям кората, че на това време, не ми се занимава особено много ...
Коментар
-
Кората се сваля лесно, проблема е ако трябва да разглобяваш останалата част от вратата.Кората се държи на 2 дебели болта с вътрешен шестограм. Единия е под ръчката за отваряне отвътре(трабва да я свалиш пак с шестограмни болтове е), а другия под подлакътника. има и 7 броя рапидки 4 отдолу и три от към пантите. Може и три да са отдолу забравил съм вече.Има и един момент когато трябва да откопчаеш кората от горната и страна. Това след като свалиш всички болтове. Трябва ти само права отверка, ще се ориентираш къде е захваната като свалиш всичко само там ще се държи.Като цяло е това процедурата. Успех дано не е нещо по водачите че кофти иначе.п.с.имаше и едни пластмаси от към бравата но те лесно се откопчават.говорим за предна врата нали?Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
кола
Няма начин трябва да се свали колата и да се види Вярно в това студено време не е за сваляне може и щипките да се счупят Като свалиш кората виж водачите на стъклото №4Отвий им малко винтовете №5и 7 да пробваш дали няма да се оправи управлението е _ следи се тока като има натоварване моторчето спира
Коментар
-
ОТКРИХ ПРОБЛЕМА!Оказа се, че проблема идва от счупен водач за ел.стъклото - този който се плъзга по металната лайсна и държи стъклото. Егати хилавата конструкция, при положение че се оказва такова натоварване там.Много не си личи, но това е омазаната с грес бяла пластмасаВременно сложих повечко грес, за да може да се затваря стъклото, а не да мъча моторчето да го вдига на 15-20 напъна. Ще мисля да му правя някаква планка или да го лепя с епоксидна смола или течен метал...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар