Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спряха да работят приборите на километража - Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спряха да работят приборите на километража - Браво

Колата е браво 99таКато я запалих преди малко не работеха километража, оборотомера, прибоприте за бензина и темп както и дисплейчето. Контролните лампи са си наред.в момента положениет е това: на запален мотор и загряла кола.https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...7a9b7338c28326Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org

Отзад са две букси: едната отговаря именно за показатели със стрелки и дисплея, а другата е за лампичките. Сваляне на таблото и преглед на буксите ще ти разкрият проблема.
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

аз има същия проблемсмених таблото и се оправиако не е от буксите - сменяй таблото направо
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

разкачих му и му закачих акумулатора и тръгна ?? Фият, кфо друго да му кажа...

Коментар

Колега и на мен ми се е случвало и е хубаво винаги при такъв проблем първо от акумолатора да се започне :D

Коментар

При мен на Бравата се беше случило, но беше изгорял предпазител Yellow_Flash_Colorz_PDT_23
            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

yo_brava написа:
              Колега и на мен ми се е случвало и е хубаво винаги при такъв проблем първо от акумолатора да се започне :D
              той акумулаторът нее лош обаче нее и чудо на чудесата, кипи постоянно целия е облян в киселина, обаче проблемът ми е от релето на зареждането, обаче все немога да стигна до него, все нещо друго се прецаква като му дойде редът. Без консуматори си зарежда на 13.6 ама с апсолютно всички консуматори едва докарва 12. иначе проблемът се получи точно когато дадох на контакт да си запаля цигара с запалката и понеже знаете каква мъгла е на вън ми бяха пуснати фаровете и стопът за мъгла, катко и подгряването на задния джам, и фаровете(тях никога не ги гася че нямам навика да ги пускам, само сутрин като паля са изгасени), радиото също свиреше, може много да е паднало напрежението и от това да се е сбъгясало, забелязах го че не работи понеже като погледанх в таблото не ми светеше лампата за бензина, а тя постоянно си ми свети. иначе беше записало и грешка за датчикът за скоростта, обаче сега си работи всичко както трябва.
              kal0yanch40 написа:
              При мен на Бравата се беше случило, но беше изгорял предпазител Yellow_Flash_Colorz_PDT_23
              кой предпазител, да си знам за всеки случай?

Коментар

Този проблем с релето и аз го имах. Почва да цъка при всяко мое действие ( някъде зад таблото), от всички говорители се чува едно свистене ( все едно чакам извънземните да кацнат), чистачките ми се пускат сами, стрелките по таблото си подскачат както си искат, като натисна копчето за прозореца( да го вдигна, когато прозорците са горе) фаровете ми светват нещо м/у къси и дълги и таблото ми светва толкова чрко зелено, че виждам петна после ако го гледам....Абе с две думи лудница беше. Та питах едно приятелче, който ката от 10 години Темпра....и той ми каза, че това било от минусовата клема на акумулатора ( разхлабила се е). Почистих всичко, понеже беше такава гняс по клемите и сега всичко се оправи. А после се сетих, че една сутрин предния капак ми беше притворен. Предполагам са искали да вземат акумулатора, но са се отказали и може да са разместили клемите нещо.
                ФИАТ- Пътят е само формалност
                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                -----------------------------------------------------
                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Working...
                X