Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Използване на специални знаци във форума

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Използване на специални знаци във форума

В разговор стана дума за и ударено. Ѝ ѝ.Сетих се, че на друго място има такава тема и, когато ми трябва специален символ, просто отварям в друг прозорец тази тема и с едно елементарно копи, пейст си свършвам работа.Ето ги и символите:Натискате клавиша ,,Alt
    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Към френските кавички да добавим и
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

В темата не става ясно какъв е кодът на това често използвано "ударено и". Щеше да ми е по-лесно да го напиша направо, но и с копиране се справям.

Коментар

Е да де, за това Ѝ няма код. Става само с копи и пейст. Ѝ Ѝ Ѝ Ѝ Ѝ Ѝ .Както и латинските букви - α β γ - "λ - Ламбада контрола."Оги, теб съм те виждал да пишеш удареното и. Как го правиш?Между другото, видях и Иммортала да пише един символ, нещо като зачеркнато Ь. Как го прави не знам.Ако види темата, моля да сподели.
        Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
        Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
        Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

lhristov написа:
          Е да де, за това Ѝ няма код. Става само с копи и пейст...
          Това определено не е така. Кодът на ѝ е U+045D (на главната буква е U+040D). Подробно за кодовете на удареното

Коментар

Що се мъчите с кодове? На фонетичната подредба на Windows 7 се натиска Shift+X и готово: ѝ

Коментар

Pecho написа:
              [quote:0706b50bce="lhristov"]Е да де, за това Ѝ няма код. Става само с копи и пейст...
              Това определено не е така. Кодът на ѝ е U+045D (на главната буква е U+040D). Подробно за кодовете на удареното
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                Ей на Виста ер малък - ьИ съответно ер маък, но голям - Ь
                Би ли пояснил какво имаш предвид (гледам, че си цитирал моето мнение)?

Коментар

Pecho написа:
                  BO написа:
                  Ей на Виста ер малък - ьИ съответно ер маък, но голям - Ь
                  Би ли пояснил какво имаш предвид (гледам, че си цитирал моето мнение)?
                  Ами в твоето мнение, за да напиша ударно "и", пише:
                  Или накратко: тези с Vista и 7 пишат главна буква ер малък (шифт + ер малък)
                  Аз пробвах това накратко във Вистата и резултата е: Ь
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Написаното от мен се отнася за стандартната клавиатурна наредба (БДС). Ако ползваш някаква друга - например т.нар. фонетична или наредена по друг начин, очевидно няма да е същото.Конкретно за

Коментар

Working...
                    X