Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно писането на модератори в заключени теми и др.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно писането на модератори в заключени теми и др.

Много обичам да чета тези писания.Изключително полезно и образователно е.Къде в правилата е упоменат максимално разрешеният брой цитати в една тема?
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

ilkor написа:
    nedialko- обръщам се към теб най-любезно - престани да ползваш обидни епитети ако държиш да продължиш да пишеш в този форум.Ако ще ти е по лесно да го осмишлиш, приеми че аз съм комунист и изрази като "безочливи същества " лично ме засягат и грам няма да се замисля следващият път когато го мерна!Едит: (Видях че си ме разбрал!)
    Илко ако напиша, че почитателите на Слаш са тъпаци, а ти се окажеш негов фен - ще ме бан-неш ли?

Коментар

ogi28b написа:
      Кажи с кой браузър си (Интернет експплорер - това голямото синьо E, Гугъл Хром (едно шарено кръгче), Опера (голямо червено О), Мозила (едно оранжево, увито около едно синьо) или друг), за да получиш съвет откъде да изтриеш "cookies" и евентуално историята на браузъра. Това би могло да помогне, но изтрива всички пароли от всички сайтове, в които влизаш.
      ogi28b написа:
      Самоубийте ме с нещо изключително тежко, за да не се мъча, моля ви!!!
      Много ми е интересно също с какво колегата kluchar заслужи подобно снизходително-обидно отношение в тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=97053 ?

Коментар

Re: Относно писането на модератори в заключени теми и др.

kiro_of_the_day написа:
        Много обичам да чета тези писания.Изключително полезно и образователно е.
        Правят лошо впечатление, но ги приемам за кофти чувство за хумор.
        kiro_of_the_day написа:
        Илко ако напиша, че почитателите на Слаш са тъпаци, а ти се окажеш негов фен - ще ме бан-неш ли?
        Тук не съм съгласен с теб. Когато с дадено мнение се обижда голяма група хора на база политически, клубни, фенски и др. пристрастия, абе ... не е редно.
        kiro_of_the_day написа:
        Много ми е интересно също с какво колегата kluchar заслужи подобно снизходително-обидно отношение в тази тема...
        Коцето е човек, който е помогнал безкористно на много хора от форума и най-малкото заради това не трябва непрекъснато да бъде осмиван. Все пак той не е тийнейджър, който от гъзария пише неправилно.И тъй като темата е "... и други", искам да попитам къде в правилата на форума е записано, че не се позволява да се пускат нови теми за мобилни телефони, а всички такива теми се обединяват с гигантски безполезната тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=96581 , която към настоящия момент е наплодила вече 44 страници? Ами по тази логика защо се пускат и нови компютърни теми - не сме компютърен форум. Абе дайте да направим целия форум една обща тема, за да е по-прегледно :D .
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Re: Относно писането на модератори в заключени теми и др.

snake написа:
          къде в правилата на форума е записано, че не се позволява да се пускат нови теми за мобилни телефони, а всички такива теми се обединяват с гигантски безполезната тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=96581 .
          Уважаеми колеги, понякога се чудите какво да напишете, само и само да има някакъв спор и да има някаква конфронтация с екипа. Затова ще ви отговоря поред:1. Киро, като бивш модератор, трябва да си наясно с правилата, затова въпросът ти е излишен, защото има единствен отговор. Прочети ги отново и сам ще видиш къде пише за цитатите. Аз се стремя форумът да изглежда приветливо и добре подреден. В тази връзка намекнах, че е по-добре да не се цитира до безкрайност, а да се цитира само онази част, която е нужно да се види. Във вашия случай - поне 80 % от цитираното беше излишно и ако беше махнато - нямаше да промени смисъла на темата, а отговорите щяха да са разбираеми. Вие не сте се цитирали, защото е нужно, а защото е по-лесно да се натисне "Цитат", вместо "Отговор". По същата причина намеквам и препоръчвам да се използват линкове за съкращаване, когато някой пусне 6 реда линк, например от EPER. Oбяснил съм как да се използват функциите на форума в СПЕЦИАЛНА ТЕМА, само и само форумът да изглежда по-добре подреден и приветлив за четене, и потребителите да могат да си напишат правилно мнението и да го структурират добре. Както и писането на повече от един отговор в рамките на минути е препоръчително да не се прави и добре го знаеш, но си го направил в тази тема. Тези неща не само, че са записани в правилата на много форуми, но и потребителите им биват предупреждавани без никакви забележки и намеци. Специално за мулти-цитирането - забранено е в почти всички форуми, които чета. Допуска се само един цитат в мнение, или повече, ако не са един в друг. Но ние сме си ние, да не гледаме другите. При нас е не е забранено. Съжалявам, че си приел този намек толкова присърце, та чак е заслужило отделна тема. Моля те, не използвай "Цитат", когато няма нужда за това, особено пък когато в цитата има друг цитат. Дали ще го правиш - това е въпрос на твои личен избор. Нали сме демокрация, трябва всеки да си прави квото иска и да има избор 2. Всеки, който ясно заяви, че принадлежи към някаква група и след това друг обиди цялата група, първият може да се почувства обиден. Независимо дали е фен на Слаш, на БКП, на ЦСКА или Левски. Например във футболната тема изрично помолих да не се използват думи като "говеда" и "прасета" и да се спазва добрия тон. Потребителите, които продължиха да го правят - получиха БАН-ове. Както от Левски, така и от ЦСКА. Дори потребителят от ЦСКА получи БАН от мен, също съм от ЦСКА. В тази връзка - не Илко, ами всеки от екипа, който прецени, че дадено мнение обижда някой от форума, може да предприеме действие. Е сега ако напиша в темата "За всеки с диагноза хеви-метъл", че всички, които слушат хеви-метъл са тъпаци и измамници - няма ли да се обидиш? Ако го напиша няколко пъти поред? Такъв беше случаят със забележката, която Илко направи на потребителя, който в голяма част от мненията си използва ненужно много обидни думи и епитети по адрес на БСП и хората с такива виждания. 3. Колко пъти си го виждал Ключаря на живо и колко пъти си бил на срещите на форума в София? Знаеш ли въобще как си говорим? Това, което написах, е напълно в стила на разговора, който водим всяка неделя. Изглежда остър, но е придружен с голяма доза смях и усмивки. Ключар - ако има нещо - извинявай! Исках да помогна за проблема. Киро, потребителите не са малки деца, когато имат претенции, могат да ги изкажат, а в случая - Ключаря може сам да прецени дали това е обидно за него и да пусне такава тема, в която да изкаже възмущението си от моето изказване или лично в очите да ми каже каквото има нужда, всяка седмица като се видим. Не е необходимо да се намесваш, без да си наясно. Остави адвокатските си умения за съда. Тук не сме съд и сме се събрали да си помагаме. Аз опитах, за разлика от други, които се занимават повече да следят модераторите какво пишат, вместо да помогнат на човек с проблем. Всеки може сам да изкаже мнение, без да ползва адвокат. Специално по третия ти въпрос - недей да се правиш на "света вода ненапита", моля! 4. Безсмислено е да се задава въпрос "Къде в правилата е записано, че...." за неща, които е ясно, че не са записани. Вместо да се чудим кое къде е записано, да си припомним отново какво пише в т. 1.10. от правилата на форума:1.10. Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите. Да попитам на свой ред: Къде в правилата е записано, че може да се обсъжда допълнително нещо, което е записано в правилата? Нали не искаш да добавяме нова точка, в която да пише "Не може да се пускат нови теми за мобилни телефони, а ако се пуснат - ще бъдат обединявани с гигантска безполезна тема." В този смисъл - преценил съм, че е по-добре да има една тема за смартфони, в която като се пише по-често, ще стои по-нагоре в раздела и всички ще я виждат. Така може да се прочетат повече мнения за различни модели, вместо да се рови из форума и да се търсят отдавна затънали теми. Всеки има право да си пусне нова тема. По преценка на екипа - тя може да бъде слята със съществуващата или да остане отделно. Никой не е длъжен да я чете. Като не ти харесва - подмини я. Обаче видя ли какво се получи? Темата за много кратко време стана почти двойно по-голяма. Това показва, че има интерес и изведнъж много потребители се включиха в нея. Според мен стана по-интересна и се написаха интересни мнения, които (може би) нямаше да бъдат написани, ако темата беше на части и за всеки модел телефон имаше отделна. Ако утре някой от екипа прецени, че темите за компютри трябва да се обединят - ще ги обедини и това не трябва да е повод за обсъждане тук, най-малкото заради гореописаното правило, с което всички сме се съгласили, като пишем във форума. Между другото - това е добро предложение и мисля, че е добре да има специална тема само за компютърни проблеми. Не сме компютърен форум, нито телефонен такъв. Достатъчно е по една тема да има за тези неща. Искаш да има тема за всеки смартфон, утре някой ще иска и отделни раздели да има. Ако всеки, който си купуваше телевизор, пускаше отделна тема, щеше да е свръх-безполезно. Честно казано - мисля, че има много по-важни неща за обсъждане, отколкото да мъдрим кой коя тема е слял, кой на кого казал нещо и друг - разбрал-недоразбрал - се изказва неподготвен, без никой да го пита, кой на кого направил забележка за нещо маловажно...Поздрави и в крайна сметка - не сме тук насила, нали?

Коментар

ogi28b написа:
            ...Поздрави и в крайна сметка - не сме тук насила, нали?
            Ау, какъв сериозен аргумент. Надцака ме и нямам какво да ти отговоря. Все така продължавай, докато не остане нито един човек, който не е съгласен с мнението ти.

Коментар

Напротив, много се радвам, когато някой не е съгласен, стига да го покаже със сериозни аргументи, защото така ми показва къде съм сгрешил и ми помага да не го правя следващия път. Ама мрънкането, че не трябвало да се слива тема, защото на някой е станала безполезна - не ми се струва много сериозно. Каквото и да се направи, все има един човек, който не е доволен и според него е трябвало не така, а иначе. Смяташ ли, че можеш да си полезен с нещо на форума? Ако да - ще продължим на ЛС. Тази тема е добър повод да спра да отбелязвам модераторските си намеси в мненията. Ще си върша работа и отдолу ще си стои подписа на екипа. Както трябва да е. Ама аз не знам защо реших, че е по-добре да показвам, че съответната намеса е точно моя. Може би за да не изглежда, че се крием зад "Модераторски екип..." и че се правим на много интересни, като не казваме кой кой е. Няма страшно, предстои да не се вижда въобще кой е модератор и кой - не. Така току виж сте се започнали да четете мненията на модераторите като мнения на потребители и да не обръщате внимание на това кой е модератор и кой - не. Залагам 5 кинта, че ако не бях писал, че сливам онея теми, а само да ги слея - нямаше да има повод за мрънкане. Ама сега - давай да мрънкаме, защото знаем кой е модератора, който ги сля. 10 пъти го каза, че не ти харесва. Разбрахме. Няма да я разделя. По-ясно - не мога.

Коментар

ogi28b написа:
                ...Смяташ ли, че можеш да си полезен с нещо на форума? Ако да - ще продължим на ЛС.
                Ами де да знам дали съм полезен за форума? Може би се е случвало да помогна на някой, най-вече в темите за мобилни телефони и за компютри. Може пък и тези, на които съм давал съвети, включително и на теб, да не са доволни. И след като това е условието да продължим на ЛС, значи няма да продължим. А и няма какво да си говорим лично - предния път, когато се аргументирах защо смятам, че не си прав в тази тема, ти просто я заключи. Впрочем практиката показа, че това правило е неприложимо и не се спазва.Не можеш да спориш, Ogi28b. Убеден си в правотата и вкуса си и не търпиш чуждо мнение. Когато се научиш, можем да побеседваме.

Коментар

Аз лично мога да изразя мнение само за телефонната тема, тъй като най-сериозно се фрустрирах, но запазих самообладание. Когато някой предлага нещо, то се очаква да чуе и друго мнение преди да го направи. А когато го прави, не пише предлагам да направим еди какво си... Разбираш ли ме, Оги? Инак темата от този момент нататък аз повече не я посетих, нито ще я посетя отново в този й вид.Поздрави

Коментар

Не ме разбра като че ли... Не питам дали може да си полезен на някого. Не ме вълнува дали в мненията си хората са полезни или безполезни, в случая. Рано или късно - всеки може да е полезен на някого по дадена тема. Може да си напълно безполезен в мненията си, но питам дали на форума можеш да си полезен. На структурата, на екипа... Но си прав - няма смисъл, щом за елементарни неща не се разбираме... Аз пиша едно, ти четеш друго. Поздрави!

Коментар

Working...
                    X