Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новите правила в раздел "Продавам автомобил"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Новите правила в раздел "Продавам автомобил"

Става дума за промените, в сила от 16 март: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...019075#1019075Първо - въпросната промяна, която задължава продавачите да записват в заглавието на темата модел, година, двигател и цена, според мен е безсмислена. Продажбата е майсторлък, нещо, което не се удава на всеки. Как един човек ще представи колата си в заглавието на темата, си е негова работа. Целта му е да си продаде колата, а не да угоди на някой в този форум. Казвам, че промяната е безсмислена от позицията на човек, който е продал 4 коли в последните 7 години.Второ - някои теми, които не са в тон с промените от 16 март, се трият незабавно, а други - не. Без да се задълбочавам, тук виждам поне няколко теми, пуснати след 16 март, които противоречат на новото правило. Да, знам - модераторите не могат да видят всичко, но пък съм сигурен, че в този раздел редовно гледат.Държа да подчертая - нищо лично към никой.
    Прикачени файлове
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Не съм влизал във форума повече от седмица. Ей сега ще ги оправя всичките.

Коментар

Идеята ми НЕ беше да се изтрият темите, които не отговарят на новото правило . Мисля, че правилото е ненужно. Заглавието на една тема за продажба е първото нещо, което хваща погледа. Един ще наблегне на това, че колата му е на метан, друг, че е с ГИ, трети на годината на производство, четвърти на перфектното състояние, защото така смята, че ще представи колата си най-добре. Ако заглавията са еднотипни, не виждам каква полза ще има.Но това си е мое мнение. Преценява екипът.

Коментар

Съгласен съм донякъде.Но пък е доста досадно да гледаш "Продавам Фиат Брава" и до там...И да отваряш всяка тема, за да видиш дали е това, което търсиш.

Коментар

Re: Новите правила в раздел "Продавам автомобил"

snake написа:
          ... задължава продавачите да записват в заглавието на темата модел, година, двигател и цена.... Продажбата е майсторлък, нещо, което не се удава на всеки.
          Аз пък мисля, че тук не е място търгаш... търговци да упражняват майсторлъка си, според мен форумите са място да споделяме майсторлъка си по отношение ремонт на автомобила и подобен род помощ. Подпомагането при продажбите, което осигурява форума е друго нещо, наистина е добре заглавието да съдържа инфото, което е посочено в правилата, за да не си губим времето с премълчавания, недомлъвки и полуистини /все инструменти на търговеца/ които не ни интересуват. Нямаше да си правя тоя труд да пипа това, ако не ме впечатлила свободията при "продава" в други форуми за италианки, където е нещо като ... свободен бой- лов на балъци и наивници. Нека тук при нас да има нещо като правила и ред, на който не му допада - има си форуми за търговия с коли, нека тук основно да си помагаме, каквато помощ е и това да закупиш автомобил на колега, не на "колега"
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Става дума САМО за заглавието, не за други търгашки хитрини. Това е моето мнение, споделих го. И откакто е в сила правилото, почти няма обява, която да е редовна. Аз поне видях само една, отговаряща на правилото обява, за цял месец. Което означава, че по-скоро новото правило не е обмислено.А "перфектна" кола или кола в много добро състояние, както пише в почти всички обяви, не продава (почти) никой. Напротив - масова практика е колите да се продават тотално занемарени, не обслужвани от доста време, плачещи за доста ремонти. Следя ей така, като хоби обявите в няколко автомобилни форума. Почти всички легендарни форумски коли накрая се оказват в много лошо състояние. Така че няма форум, в който да са спестени полуистините. И новото правило няма да помогне в тази насока. Единственото, което ще постигне, е че заглавията на обявите ще станат еднотипни.

Коментар

Аз искам да отговоря на всички които ме питат защо темата или постът им е изтрит - т.е. преместен е в раздел "премахнати теми"Теми или постове се премахват единствено и само защото не са пуснати според правилата на форума!

Коментар

Илко, щом едно правило води до изтриване на 90 % от темите (а дори има и още теми в "Продавам автомобил", които противоречат на правилото, но вероятно не са забелязани и все още не са изтрити), значи нещо не е както трябва. Единствено затова написах мнението си. Иначе не съм лично засегнат от промяната, защото скоро не съм продавал и не се очертава да продавам кола.

Коментар

При влизане във форума, всеки потребител вижда стрелкичка пред новите мнения. Такава имаше също и в темата с правилата на раздела, когато съм написал последнния пост в нея. Щом 90 % от темите са изтрити, значи 90 % от потребителите не са си направили труда да прочетат правилата на раздела. Кой е виновен в случая?Да, допълня, че има платформи за продажба на автомобили, които не ти позволяват да продължиш, ако не си въвел тази задължителна информация. При нас платформата е предвидена за друго и затова позволява пускането на всевъзможни обяви с уникални заглавия. Ако поразгледаш част от темите, които махнах днес, ще видиш една такава: "Фиат Баркета"

Коментар

Ето още един класически пример : http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=87544

Коментар

Мисля, че се оказах прав, защото последните няколко дни се напускаха доста обяви, които не отговарят на новото правило, а не ги триете. А и погледнете заглавията на малкото "правилни" теми: претрупани от информация, не можеш да разбереш за какво става дума. А както и не може да се коригира след 24 часа, то при всяка промяна в цената, която трябва да се отрази и в заглавието, ще трябва да се иска съдействието на модератор. Просто е излишно.

Коментар

Добре де, не живея за да влизам във форума Не получавам заплата! Като имам време, ще ги намяткам в кошчето. Е така като почнете да се взирате във всяка тема - защо тая тема така, а оная - онака... Вместо да пишеш тоя пост и да кажеш как някои теми са изтрити, а други не - колко по-лесно е да се натисне бутона "Докладвай" в темите, които не отговарят на правилата. Така вместо аз да отделям един час да ги гледам всяка поотделно - 50 потребители могат да отделят по една минута и да натиснат "докладвай", накрая аз за 10 минути да прегледам всички доклади. Ако някой иска да помага на форума - да помага. Ако някой му харесва да си губи времето и да мрънка - по-добре "изход" горе вдясно и довиждане! Ключ

Коментар

Working...
                        X